Fiica lui Kim Jong Un apare public din nou, alimentând speculațiile cu privire la o succesiune a puterii în Coreea de Nord

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un și-a făcut din nou apariția, de data aceasta cu și mai multe titluri onorifice drept „cel mai iubit” sau „prețios” copil al tatălui ei. Are doar 10 ani, dar fotografiile ei noi, îndrăznețe, adâncesc zvonurile că aceasta va fi pregătită ca succesoare.

 

 

Fiica lui Kim Jong Un, despre care se crede că este al doilea copil al lui acestuia, pe nume Ju Ae, are aproximativ 9 sau 10 ani și a fost dezvăluită public pentru prima dată weekendul trecut, în fotografii din mass-media de stat care o arătau observând lansarea rachetei balistice intercontinentale din Nord, în ziua precedentă împreună cu părinții ei și alți demnitari, notează PBS.

Aceasta purta o haină umflată albă și pantofi roșii a fost arătată mergând ținându-se de mână cu Kim, pe lângă o rachetă uriașă încărcată într-un camion de lansare.

Duminică, agenția oficială de știri din Coreea de Nord a menționat-o pentru a doua oară, spunând că ea și Kim au făcut fotografii de grup cu oameni de știință și mai mulți oficiali comuniști, în ceea ce a numit lansarea de probă a ICBM Hwasong-17.

KCNA a descris-o drept „cel mai iubit” sau „prețios” copil al lui Kim, un titlu mai onorific decât descrierea ei anterioară care o portretiza ca fiind „copilul iubit”. Fotografiile publicate în presa de stat au arătat-o ​​pe fiică într-o haină lungă, neagră, ținând brațul tatălui ei, în timp ce cei doi pozau pentru presa de stat. Mama ei, Ri Sol Ju, nu era vizibilă în niciuna dintre fotografiile de duminică. Fata dictatorului a avut o apariție mai matură decât în ​​dezvelirea ei de acum o săptămână.

Unele fotografii i-au arătat pe cei doi stând în mijlocul unui șir de soldați în uniformă, înaintea unei rachete masive deasupra unui camion de lansare. Altele au arătat-o ​​pe fiica lui Kim batând din palme, schimbând strângeri de mână cu un soldat sau vorbind cu tatăl ei, în timp ce oamenii aplaudau în fundal.

Kim Jong Un a declarat că vizează deţinerea celei mai puternice forţe nucleare din lume

Liderul Kim Jong Un a declarat că obiectivul final al ţării sale este să deţină cea mai puternică forţă nucleară din lume, în timp ce a promovat zeci de ofiţeri militari implicaţi în recenta lansare a celei mai importante rachete balistice din Coreea de Nord, a informat duminică presa de stat nord-coreeană, transmite Reuters.

Anunţul vine după ce liderul de la Phenian a inspectat lansarea noii rachete balistice intercontinentale Hwasong-17 (ICBM) şi s-a angajat, pe 18 noiembrie, să contracareze ameninţările nucleare ale SUA cu ajutorul armelor nucleare.

Construirea forţei nucleare este menită să protejeze în mod eficient demnitatea şi suveranitatea statului şi poporului, iar "scopul său final este de deţinerea celei mai puternice forţe strategice la nivel mondial, forţă absolută fără precedent în acest secol", a afirmat Kim Jong Un în ordinul de promovare a ofiţerilor.

El a numit Hwasong-17 "cea mai puternică armă strategică din lume" şi a spus că aceasta demonstrează hotărârea şi capacitatea Coreei de Nord de a construi în cele din urmă cea mai puternică armată din lume.

Oamenii de ştiinţă nord-coreeni au făcut un "salt minunat înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice", a mai spus Kim Jong Un.

Pozând alături de oameni de ştiinţă, ingineri, oficiali militari şi alte persoane implicate în organizarea acestor teste, liderul nord-coreean a declarat că se aşteaptă ca aceştia să continue să extindă şi să consolideze capacitatea nucleară de descurajare a ţării într-un ritm extraordinar de rapid.

Aceştia au depus un jurământ de credinţă faţă de partidul de guvernământ, angajându-se să apere "autoritatea absolută" a partidului şi a lui Kim Jong Un şi jurând că "rachetele noastre vor zbura viguros numai în direcţia indicată" de liderul nord-coreean.

Puternicul comitet permanent al Adunării Populare Supreme din Coreea de Nord a acordat rachetei Hwasong-17 titlul de "Medalia Erou şi Steaua de Aur a RPDC şi Ordinul Drapelului Naţional clasa I", a informat KCNA într-un alt comunicat.

"(Racheta) a dovedit clar în faţa lumii că RPDC este o putere nucleară deplină, capabilă să se opună supremaţiei nucleare a imperialiştilor americani şi şi-a demonstrat pe deplin puterea ca cel mai puternic stat ICBM", conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel