Referendum după tragedia din Caracal. Fifor, mesaj către Cioloș: Degeaba ați fost premier

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Vicepremierul Mihai Fifor i-a transmis un mesaj tranșant lui Dacian Cioloș, după ce acesta din urmă a criticat-o pe Viorica Dăncilă după anunțul acesteia de a mări pedepsele pentru crimă, viol și pedofili.

'Îi răspund ipocritului și oportunistului suprem al politicii românești Dacian Cioloș că și dumnealui putea să “întărească legislația”, dacă atât a înțeles din mesajul premierului.

Aici vorbim de un referendum național de consultare pentru introducerea unor măsuri radicale, cum ar fi pedeapsa cu închisoarea pe viață sau castrarea chimică pentru pedofili, violatori și criminali.

Vorbim de măsuri drastice, care să curețe societatea românească de astfel de fapte monstruoase și să nu permitem ca ceea ce s-a întâmplat la Olt să se repete vreodata.

Pentru oameni lipsiți de o minimă decență, ca domnul Cioloș, a făcut premierul Dăncilă apel ca tragedia de la Caracal să nu fie folosită ca instrument politic și, cu atât mai puțin, electoral.

Domnule Cioloș, degeaba ați fost premier.' a scris vice-premierul Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI Tragedie Caracal. Dăncilă: Cer un referendum pentru pedepse mai mari pentru crimă, viol și pedofilie

 

Vezi și Crime Caracal. Viorica Dăncilă: OUG pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative. Grup condus de Raed Arafat

Ce a declarat Dacian Cioloș

'Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare.

Ar fi trebuit să știe de la colegii de partid și de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. Este nevoie de întărirea legislației, de profesionalizarea instituțiilor, de competență, de simplificarea procedurilor, de instituții capabile să își protejeze cetățenii - adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace.

Așa cum au masacrat legislația penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă și colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o și repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru.' a scris Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel