Fifor, prezent la deschiderea unui centru de informare

Bogdan Cotigă / 06 sep 2018 / 08:37 Salveaza PDF Comentarii
mihai fifor
mihai fifor

Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 organizează vineri, ora 11.00, în incinta Teatrului Municipal Traian Grozăvescu din Lugoj, deschiderea Centrului Regional de Cercetare și Comunicare Lugoj dedicat studierii și informării publice privind Revoluția.

Ceremonia va fi onorată de prezența ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, a senatorului Cristian George Sefer, președintele Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989, a deputatului Radu-Adrian Pau, vicepreședintele Comisiei parlamentare a revoluționarilor din Decembrie 1989, a senatorilor Eugen Dogariu și Adrian Diaconu, a președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin-Ionel Dobra, a primarului Municipiului Lugoj, Francisc Boldea, a domnilor Dorel Vișan și Petrică Balint, membri ai Colegiului Național al IRRD, a conducerii executive a IRRD, alături de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai mass-media, ai asociaților de revoluționari.

10.000 de lugojeni, în stradă

Cu ocazia acestei manifestări vor fi readuse în atenție cele petrecute în Municipiul Lugoj în seara zilei de 20 decembrie 1989. Menționăm faptul că, încă din cursul serii de 20 decembrie 1989, sediul Primăriei şi al Comitetului Municipal PCR din Lugoj erau în flăcări, iar cetățenii nemulțumiți de cele petrecute la Timișoara s-au revoltat. Prezența a peste 10.000 de lugojeni în stradă în 21 decembrie 1989 reprezintă o dovadă a faptului că oamenii erau dispuși să se sacrifice pentru idealurile și visurile lor, înregistrându-se chiar victime, în acel Decembrie 1989.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28