Fifor despre viitorul Guvern: "Funcţionează prezumţia de nevinovăţie"

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Prim-ministrul interimar Mihai Fifor a declarat luni, întrebat dacă este normal ca în viitorul Guvern să fie loc şi pentru miniştri cu probleme penale, că un om este vinovat în momentul în care o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă stabileşte acest lucru.

'Nu cred că suntem într-o astfel de situaţie şi, până la urmă, eu am spus-o de fiecare dată şi vă rog să mă credeţi, subliniez lucrul acesta, eu cred că suntem într-o ţară în care funcţionează prezumţia de nevinovăţie şi daţi-mi voie să cred cu tărie în acest lucru. Până la urmă, un om este vinovat în momentul în care există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă. Până atunci, este o chestiune care ţine de instanţe şi de proceduri specifice instanţelor judecătoreşti', a afirmat el, la finalul şedinţei CExN al PSD.

Fifor a menţionat că în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD a fost analizată îndeplinirea programului de guvernare, apreciindu-se că au fost atinse obiectivele propuse.

'În primul rând s-a analizat modul în care acest program a fost realizat în 2017 şi noi credem că ne-am atins obiectivele. Desigur că sunt lucruri care au fost ridicate de colegi, privind adăugiri care se pot face programului de guvernare. Împreună cu premierul desemnat, doamna Viorica Dăncilă, s-a convenit că aceste propuneri continuă să vină către dumneaei, pentru ca împreună cu colegii implicaţi în programul de guvernare să putem să venim cu o variantă cât se poate de bună în Parlamentul României', a precizat Fifor.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26