Fifor - Goffus: mesaj de la secretarul american al Apărării

 Mihai Fifor, a avut luni o întrevedere, la sediul MApN, cu Thomas Goffus
Mihai Fifor, a avut luni o întrevedere, la sediul MApN, cu Thomas Goffus

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni o întrevedere, la sediul MApN, cu Thomas Goffus, adjunctul asistentului secretarului american al Apărării pe problematici legate de UE şi NATO.

Cu această ocazie, oficialul american a apreciat participarea substanţială a militarilor români în teatrul de operaţii din Afganistan.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis Agerpres, în cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte legate de situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, modul de implementare a măsurilor de asigurare şi adaptare agreate la Summit-ul NATO de la Varşovia, centrate pe abordarea unitară a întregului flanc estic şi prezenţa înaintată adaptată pe dimensiunile terestră, maritimă şi aeriană, precum şi participarea la misiuni în teatrele de operaţii.

"În acest context, oficialul american a apreciat participarea substanţială a militarilor români în teatrul de operaţii din Afganistan şi contribuţia României ca parte a Coaliţiei anti-ISIL, conduse de Statele Unite ale Americii, la eforturile de neutralizare a organizaţiilor teroriste", precizează sursa citată.

De asemenea, se arată în comunicat, Thomas Goffus a transmis mesajul secretarului american al Apărării, James Mattis, cu privire la exemplul pe care România îl oferă în cadrul statelor aliate, având în vedere respectarea angajamentului ferm de alocare a două procente din PIB pentru acest domeniu.

"În context, ministrul Mihai Fifor a precizat că România va continua acest trend şi în anul 2018, evidenţiind că derularea tuturor programelor de înzestrare a Forţelor Armate Române va reprezenta o prioritate pentru Guvernul României, în perioada următoare", se mai arată în comunicat.

Vizita oficialului american se înscrie în linia contactelor periodice în domeniul Apărării între cele două părţi, în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, şi a reprezentat un bun prilej pentru realizarea unui schimb de opinii pe teme actuale de securitate şi apărare, precum şi cu privire la aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel