Fiecare bucureștean cu metrul lui pătrat de spațiu verde

Fiecare locuitor al Capitalei a primit câte un metru pătrat de spaţiu verde, după înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti, declară Bărbulescu (APNV).
 
 
Odată cu înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti, fiecare locuitor al Capitalei a primit în plus câte un metru pătrat de spaţiu verde, a declarat, miercuri, în cadrul unui forum de specialitate, Dan Bărbulescu, director executiv al Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti (APNV). 

„Vorbim despre un dar pe care natura l-a oferit nu numai bucureştenilor, dar şi României. Înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti a fost o realizare extraordinară din toate punctele de vedere. Un teren degradat a devenit un spaţiu verde. Vorbim despre un parc de dimensiunea Parcului Herăstrău. Un teren botezat 'No man's land', situat la marginea Capitalei, unde se depozitau deşeuri, a devenit o arie naturală protejată. Astfel, fiecare locuitor al Capitalei a primit câte un metru pătrat de spaţiu verde în plus. A fost o realizare extraordinară şi pentru societatea civilă, pentru că a fost un proiect care pornit din rândul societăţii civile. Am avut o colaborare extraordinară cu Ministerul Mediului, cu Direcţia Biodiversitate din Primăria Capitalei, iar colaborarea va continua şi de acum încolo. Am avut o colaborare extraordinară şi cu publicul larg, public mobilizat de mass-media”, a afirmat Bărbulescu, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Oficialul APNV a adăugat că, în perioada următoare, va fi elaborat regulamentul Parcului Natural Văcăreşti, precum şi constituţia respectivului areal. 

Luni, APNV a devenit oficial administratorul Deltei Văcăreşti, într-un parteneriat semnat cu Primăria Capitalei. 

Anul trecut, în luna mai, acumularea Văcăreşti a fost declarată, prin Hotărâre a Guvernului, parc natural, instituindu-se, astfel, regimul de arie naturală protejată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel