Fetiţa ucisă la Arad, identificată. Tatăl vitreg, principalul suspect

Facebook Ministerul Public
Facebook Ministerul Public

Anchetatorii au reuşit să identifice fetiţa ucisă la Arad şi apoi incendiată pe un câmp din zonă. Tatăl vitreg al fetei este audiat şi este principalul suspect în acest caz. 

Conform Antena 3, poliţiştii au reuşit, prin intermediul probelor ADN, să identifice copila şi să dea de familia ei. Mama fetei şi tatăl vitreg au fost duşi la audieri, iar bărbatul este şi principalul suspect în acest caz. Nu se cunosc alte detalii din anchetă la acest moment. 

Detaliu din anchetă, dat publicităţii 

Procurorii au făcut public un detaliu cheie din anchetă, anume faptul că fetiţa ţinea în pumn un fir de păr de 20 de cm în lungime. 

„Asemenea amănunte sunt ținute de anchetatori sub cheie tocmai pentru ca autorul sau autorii să nu afle de indiciile pe care le-au obținut anchetatorii. Este clar că piesa principală din această anchetă o reprezintă aflarea identității fetei pentru că se va ajunge imediat şi la autor. Atunci când un criminal transportă cadavrul într-un alt loc decât acolo unde a comis crima înseamnă că acel loc are legătură directă cu el, cu autorul", a spus Dan Antonescu, expert criminalist, la Antena 3.

„Şi tocmai de aceea el este obligat să rişte, pentru că a transporta un cadavru reprezintă un mare risc de a fi prins. Acest risc şi-l asumă pentru că e clar că nu poate lăsa cadavrul acolo, fie că vorbim de locuinţa lui, o proprietate, un atelier, un loc de muncă. Acel loc are legătură cu el şi încearcă să ducă acel cadavru cât mai departe.

Acum pasul doi l-a făcut, conștient fiind că el este din anturajul victimei, poate fi vorba de unul din părinți sau poate fi vorba de o familie dezorganizată, poate fi orice. Oamenii aceștia care au comis fapta au avut grijă ca fata să fie identificată cât mai greu, de aceea au incendiat cadavrul.

Aveți convingerea şi speranța că acest caz va fi rezolvat. Comunitatea face investigații, încearcă să obțină informaţii pe care să le comunice anchetatorilor", a mai explicat el. 

"În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.", arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel