Fetiţă româncă de 8 ani, strivită de o poartă în Grecia. Un muncitor a lovit-o cu piciorul ca să vadă dacă mai trăieşte

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Olga, o fetiță româncă de numai opt ani, a murit, la finele lunii noiembrie, după o agonie de mai bine de o oră după ce a fost prinsă într-o ușă metalică a unei fabrici, în orașul grecesc Keratsini. 

Potrivit presei din Grecia, fetița a agonizat mai bine de o oră prinsă în ușa metalică a unei fabrici, în timp ce muncitorii au ignorat-o și nu i-au oferit ajutor. Familia, de origine română, nu exclude un act rasist. Micuța, identificată ca Olga, a murit după sufocare și hemoragie internă după ce ușa grea i-a zdrobit coloana, potrivit medicului legist, care a mai indicat că a fost „o moarte lentă și dureroasă”.

Poliția s-a deplasat la fața locului și l-a arestat pe muncitorul fabricii care a operat ușa metalică care a prins-o pe micuța Olga, precum și pe mama și bunica fetiței pentru „neglijarea unui minor”, ​​întrucât fabrica în care aceasta a murit se află la doi kilometri de casa lor. Femeile au fost ulterior eliberate.

La fel, directorul fabricii și șoferul de camion care au deschis și închis ușa care a prins și a lovit fata pentru a doua oară au fost chestionați pentru tragedia că a revoltat întreaga Grecie. CITEŞTE MAI MULTE PE ŞTIRI DIASPORA

Vaccinare obligatorie în Grecia pentru cei de peste 60 ani

Grecia a anunțat obligativitatea vaccinării pentru grupele de vârstă mai înaintată începând cu jumătatea lunii ianuarie, în încercarea de a reduce numărul de infecții cu coronavirus, potrivit CNBC.

Dacă persoanele cu vârsta de 60 de ani sau mai mult nu se vor vaccina împotriva coronavirusului până pe 16 ianuarie, vor fi sancționate cu o amendă lunară de 100 de euro. Banii vor fi direcționați către sistemul de sănătate.

„Nu este o pedeapsă. Este un preț al sănătății, dar și un act de dreptate față de cei vaccinați", a transmis, pe Twitter, premierul Kyriakos Mitsotakis.

Autoritățile sunt îngrijorate că infecțiile vor crește în continuare în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor de Crăciun.

La Biserică, doar cu certificat verde 

Grecia a introdus noi restricţii pentru a limita răspândirea infectării cu SARS-CoV-2, iar noile reguli îi vizează şi pe credincioşi. 

Astfel, oamenii au voie să participe la slujbe doar dacă prezintă un test negativ pentru COVID-19. Conform noilor restricţii, persoanele nevaccinate nu mai au voie la restaurante, cinema, muzee sau săli de sport, chiar dacă au dovadă test PCR negativ, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel