Fetiţă decedată. DGASPC Sector 5, precizări

Faţă de informaţiile apărute în Mass-Media, referitoare la situaţia minorei  decedată în data de 29.11.2018, DGASPC Sector 5 aduce următoarele precizări.

"Minora Lulea Andreea Maria a beneficiat de măsura de protecţie specială a plasamentului în cadrul C.P.R.U. CIREŞARII II, unitate aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 5.

În data de 09.09.2018 copilul a fost victima unui accident produs în cadrul C.P.R.U. Cireşarii II, ambulanţa contactată prin apelarea Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, transportându-l la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni”. Minora a rămas internată în această unitate medicală până când personalul medical al spitalului a decis transferarea acesteia la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M. S. Curie”.

Fetiţa a beneficiat de îngrijiri medicale în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M. S. Curie”. Ulterior,  în urma deciziei medicilor curanţi, copilul a fost transferat în vederea recuperării neuropsihomotorii,  în cadrul Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”.

În data de 23.11.2018, copilul a fost externat din cadrul Centrului Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”, fiind transportat cu ambulanţa acestei unităţi medicale la un centru din subordinea instituţiei, specializat în furnizarea de servicii de îngrijire şi recuperare medicală.

În data de 29.11.2018, din cauza unor dificultăţi respiratorii, a fost apelat Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, iar, în urma manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul minorei, aceasta suferind un stop cardio-respirator. Menţionam că Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” va întocmi Raportul de expertiză medico-legală prin care se vor stabili cauzele medicale ale decesului.

Precizăm că, după producerea tragicului eveniment, din data de 09.09.2018, la nivelul direcţiei, a fost demarată o anchetă internă disciplinară, în paralel cu cercetările efectuate de organele abilitate ale statului. Totodată arătăm că instituţia noastră stă la dispoziţia organelor de cercetare penală, furnizând acestora informaţii necesare soluţionării anchetei.

De asemenea, menţionăm şi faptul că informaţiile vehiculate în Mass-Media potrivit cărora “doi supraveghetori au reuşit să ridice dulapul, însă l-au scăpat peste fetiţă” nu corespund realităţii, fiind complet eronate.

D.G.A.S.P.C. Sector 5 este alături de familia îndurerată în aceste clipe grele, oferind sprijinul necesar potrivit competenţelor sale legale."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel