Fetiță de 8 ani, violată și ucisă apoi în Botoșani. Suspectul a fost prins

Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,

A fost prins bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti.

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, a anunțat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Suspectul, în vârstă de 32 de ani, a fost prins după o urmărire intensă, în timpul căreia polițiștii au tras două focuri de armă în plan vertical.

„În urmă cu puțin timp, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat de polițiști. Acesta a fost văzut în timp ce se îndrepta spre locuința sa, prin vegetația din apropiere și s-a pornit în urmărirea sa. În scurt timp, a fost prins și imobilizat. Au fost trase și două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime”, a declarat Delia Nenișcu.

Fetița de opt ani a fost găsită moartă în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o lizieră de salcâmi de la marginea localității Jijia, comuna Albești. Conform IPJ Botoșani, fetița dispăruse de acasă vineri seară, în jurul orei 20:00, când plecase spre casa unei rude care locuiește în apropiere. Din păcate, nu a mai ajuns la destinație și nici nu s-a mai întors acasă.

„Minora a fost găsită în cursul nopții, decedată. Aceasta se afla la marginea localității de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi. Sunt desfășurate activități specifice pentru identificarea autorului, fiind angrenate peste 100 de forțe de ordine, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră. Beneficiem, de asemenea, de sprijinul jandarmilor din Suceava și al polițiștilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Suceava”, a precizat Delia Nenișcu.

Pentru identificarea autorului, în zonă au fost mobilizate peste 100 de forțe de ordine, inclusiv polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră. La căutări a participat și un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, oferind suport aerian în eforturile de localizare a suspectului.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de omor calificat, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. Capturarea suspectului reprezintă un pas important în desfășurarea anchetei, dar autoritățile vor continua să adune probe și să stabilească toate circumstanțele care au dus la această tragedie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel