Fetiță de 10 ani, găsită în viață după ce și-a petrecut noaptea în munți

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

O fetiță de 10 ani a fost salvată după ce și-a petrecut o noapte singură, în munții Cascade, din afara orașului Seattle, Washington.

 

Shunghla Mashwani s-a separat de familia ei în timpul unei vizite în valea Cle Elum, duminică, scrie BBC.

Ea a fost găsită a doua zi, după un efort masiv de căutare și salvare de către echipe din întreg statul Washington.

Oficialii spun că a dormit între doi copaci pentru a se încălzi, iar temperatura aerului din acea noapte a scăzut chiar și sub 3 grade Celsius.

Shunghla, care a sosit în SUA din Afganistan, în urmă cu doi ani, purta doar un tricou și o pereche de blugi când a dispărut.

„Copilul cu o rezistență remarcabilă” a suferit doar câteva zgârieturi minore, a declarat șeriful adjunct al regiunii Kittitas, Chris Whitsett, pentru BBC News, dar altfel a fost nevătămat.

Căutarea poliției a început duminică, după ce un proprietar de cabană local a observat un grup de adulți care o strigau frenetic pe fată, într-o zonă îndepărtată, fără servicii de telefonie mobilă. Acesta le-a oferit  telefonul său, conectat prin satelit, pentru a contacta serviciile de urgență.

Peste 100 de membri ai echipei de căutare și salvare, dintre care majoritatea voluntari, au început apoi o vânătoare care a durat toată noaptea și a implicat două elicoptere și tehnologie avansată de cartografiere a solului.

„Mă gândeam doar că îl voi găsi pe tatăl meu, dacă voi continua să străbat pădurea” , a spus Shunghla pentru publicația KING-News din Seattle, explicând cum a mers în aval după ce s-a pierdut.

Într-o postare pe Facebook, Biroul Șerifului din Kittitas a lăudat instinctele impresionante de supraviețuire ale fetei.

"Ea știa că trebuie să urmeze râul. S-a dovedit a fi o copilă de 10 ani extraordinar de plină de resurse și de rezistență", a scris departamentul.

La un moment dat, șeriful l-a pus pe tatăl fetei să înregistreze un mesaj în limba lor maternă pentru a-și transmite vocea în zona de căutare, a informat KING-TV.

Familia le-a spus oficialilor că ei petrec frecvent timp în spatele munților Cascade, la altitudine mare, deoarece le amintește de Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel