Fetița din Vaslui dispărută de două zile, găsită. Băiatul, în stare gravă

Cei doi copii vasluieni, dispăruți în urmă cu două zile, au fost găsiți joi dimineață. Dacă fetița a fost găsită în viață, la peste șapte kilometri de locul de unde au dispărut, pe un drum dintr-un sat vecin, băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator.

UPDATE: Băiețelul de trei ani care a dispărut în urmă cu două zile a fost găsit decedat de un localnic pe un câmp de lângă o pădure. Potrivit medicilor, băiețelul era mort de circa 10 ore.

Echipajul unei ambulanțe face eforturi pentru a-i salva viața băiatului.

Peste 600 de poliţişti, jandarmi şi localnici, plus un elicopter cu termoviziune au pornit în căutarea celor doi copii de 4, respectiv 5 ani, care au dispărut în pădurea de la marginea satului Miceşti în urmă cu două zile.

Autoritățile au adus și câini special antrenati pentru a da de urma copiilor, însă interventia a fost una dificila din cauza ploii și a desișurilor din zonă.

Ce spune comunicatul IGSU

Peste 500 de pompieri, polițiști, jandarmi, militari și de voluntari au fost implicați zilnic în căutarea celor doi minori din Micești, județul Vaslui, dați dispăruți marți, 19 aprilie a.c.

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 08.30, fetița, în vârstă de 4 ani, care dispăruse în data de 19 aprilie a.c., din localitatea Micești, județul Vaslui, a fost găsită în zona pădurii, în stare de șoc, fiind preluată imediat de un echipaj medical pentru acordarea asistenței medicale.

La scurt timp, a fost identificat și verișorul copilei, însă din nefericire acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Încă de la anunțarea dispariției, echipele mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi, militari și voluntari au cercetat pădurea din apropierea locului dispariției copiilor. La acțiunile de căutare forțele de intervenție au utilizat și câini de urmă, iar pe parcursul nopții au fost folosit autospeciala prevăzută cu tehnică de termoviziune și aparate de vedere pe timp de noapte.

În cursul zilei de 20 aprilie a fost solicitat în sprijin un elicopter MAI dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile acesta a putut fi ridicat de la sol abia în cursul acestei dimineți. Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de lăsarea întunericului, suprafața mare de căutare, terenul accidentat, zona de deal împădurită, dar și de ploaia abundentă.

În continuare, vor fi efectuate cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs dispariția celor doi, fiind luată în considerare inclusiv neglijența părinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel