Festivalurile de muzică se anulează din nou din cauza COVID-19. SONAR, din Barcelona, noua "victimă"

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Pandemia anulează din nou festivalurile de muzică. Pentru al doilea an consecutiv, organizatorii festivalului de muzică electronică Sonar, din Barcelona, au anunţat că vor anula ediţia programată în iunie. 

"Ediţia Sonar din Barcelona programată pentru luna iunie este amânată din cauza situaţiei de forţă majoră şi va avea loc în 15, 16, 17 şi 18 iunie 2022", au declarat într-un comunicat organizatorii acestui eveniment care a adunat mai mult de 105.000 de melomani în 2019. "Datele sanitare, restricţiile de mobilitate şi absenţa până în prezent a reglementării care să încadreze organizarea de mari evenimente fac imposibilă organizarea festivalului", se adaugă în comunicat.

Acest festival de muzică electronică, creat în 1994, şi-a anulat deja ediţia din 2020 care îi avea pe afiş pe britanicii The Chemical Brothers, suedezul Eric Prydz şi venezueleanul Arca.

Concert pilot în Barcelona



Alături de festivalul Primavera Sound, un alt mare festival din Barcelona care şi-a anulat ediţiile din 2020 şi 2021, Sonar colaborează la un studiu clinic care încearcă să arate că ar putea fi posibilă organizarea de concerte în pofida pandemiei.

Sâmbătă, Sonar şi Primavera Sound vor organiza un concert la Barcelona fără o distanţă de siguranţă cu 5.000 de spectatori, care vor trebui să prezinte un test antigen negativ şi să poarte o mască FFP2 pe tot parcursul spectacolului.

În decembrie, un test pilot similar a avut loc într-o sală de concerte din Barcelona cu 500 de persoane. Opt zile mai târziu, nimeni nu fusese infectat.

Prin anularea ediţiei sale din 2021, Sonar calcă pe urmele altor festivaluri, inclusiv cel de la Glastonbury din Anglia, unul dintre cele mai mari din lume, care a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie anularea ediţiei sale din 2021, programată pentru iunie, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel