O parada de 100 de metri de placinte ce vor face deliciul publicului intr-un cadru de sarbatoare, la "FESTIVALUL PLACINTELOR" din Parcul National din sector 2 Bucuresti, un festin gastronomic la care toti bucurestenii sunt invitati de joi pana duminica, pentru ca sloganul evenimentului este " La Placinte Inainte!".
Vedetele evenimentului sunt Placintele, ce vor atinge dimensiuni record, in toate formele si pentru toate gusturile si o multitudine de retete traditionale din toate zonele tarii.
Deoarece asistam la un eveniment dedicat in exclusivitate Placintelor, am invitat bucatari iscusiti din toate colturile tarii care va vor incanta cu delicatese preparate chiar sub ochii dumneavoastra! Vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă "de la mama ei", poale-n brâu veritabile moldoveneşti, placinte din Muntii Apuseni, placinte de pe Tarnava, dar si placinte muntenesti, mocănești, ciobanesti cu branza de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sarata, cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz, placinte boieresti, o Mare Unire In Gusturi si-n Placinte! Şi, special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, placinta de casa sarbeasca cu dovleac, cu mere si scortisoara, cu branza si spanac, cu branza dulce si stafide,macedoneene cu telemea şi mărar, turte taranesti coapte pe plita simple si umplute, dulci sau sarate, pentru toate gusturile.
Ingredinte 100% naturale
Aşadar, o gamă variată, din care aveţi ce alege. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.
Concursuri de gatit, concurs personalizat de pregatit placinte, adresat intregii familii, concurs de preparate culinare romanesti pregatite in familie, activitati interactive atât pentru cei mici cât si pentru cei mari, ateliere de creatie în aer liber (desen, pictura pe fata, atelier de facut obiecte mestesugaresti etc.)
Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase sarmalute, tocanite din oaie, vânat și alte cărnuri aromate, preparate gatite cu suflet, dupa retete vechi, traditionale si aromate cu fel si fel de mirodenii, grătarele vor sfârâi pline de păstrămuri, mici, cârnați și coaste haiducesti, iar cuptoarele vor coace de zor pâine de casa proaspata si aburinda. Nu vor lipsi nici produsele de la stână, balmoş și bulz din branza proaspat facuta, toate scăldate din belșug cu străchini de must si vin și halbe de bere.
Organizatorii s-au pregatit si cu produse traditionale, brânzeturi şi afumături, dulceturi, produse apicole, siropuri si sucuri naturale, turtă dulce, prajituri, cozonaci si ciocolata de casa, clatite, dulciuri orientale, kurtos kalacs, îngheţată, sucuri din fructe proaspete si multe alte delicii.
Exponate lucrate manual
Meşterii populari vin şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie, ii cu motive nationale, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.
Pentru cei mici, am amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea - au transmis organizatorii evenimentului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu