Festivalul meşteşugurilor româneşti la Copenhaga, de Ziua Europei

[] []

14 mai 2019 / 19:10
Salveaza PDF Comentarii

Un grup de opt artizani români au prezentat, în cadrul Festivalului meşteşugurilor româneşti săptămâna trecută la Copenhaga, demonstraţii pentru cele mai renumite meşteşuguri şi arte tradiţionale româneşti: ouă încondeiate, măşti populare, ceramică de Horezu, inclusă în patrimoniu UNESCO, ţesut de covoare, sculptură artistică în lemn, icoane pe sticlă, broderie.

Festivalul, desfăşurat în perioada 9-12 mai, a fost deschis oficial în Piaţa Primăriei (Radhuspladsen) la 9 mai, de ziua Europei, de către ambasadorul României în Danemarca şi Islanda, Alexandru Grădinar, în prezenţa unui public numeros incluzând membri ai corpului diplomatic, precum şi localnici şi turişti, conform unui comunicat de presă fat publicităţii marţi de ambasadă.

În alocuţiunea sa, ambasadorul român a subliniat semnificaţia specială a festivalului, fiind pentru prima dată când cele mai renumite meşteşuguri şi arte tradiţionale româneşti au fost prezentate publicului danez în inima capitalei Copenhaga, Piaţa Primăriei, chiar de Ziua Europei, în contextul primului mandat al României la Preşedinţia Consiliului UE. La un pahar de vin românesc şi în acordurile tradiţionalului bucium, oaspeţii au avut ocazia de a experimenta artele şi meşteşugurile tradiţionale româneşti.

Directorul Muzeului Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti', Paula Popoiu, a explicat conceptul şi a exprimat speranţa că evenimentul va aduce România autentică mai aproape de inimile publicului danez. Proiectul s-a înscris în seria evenimentelor culturale organizate în Danemarca sub egida Preşedinţiei Române a Consiliului UE.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.84