Festivalul cireşelor. Petrecere de weekend în Parcul Naţional

Festivalul Cireşelor se va desfăşura în weekend-ul acesta în Parcul Naţional din Capitală.

Conform organizatorilor, în Parcul Naţional se va desfăşura "cel mai răcors târg al verii", Festivalul Cireşelor. Acesta începe vineri 15 iunie şi dureză până duminică 17 iunie. Vedetele festivalului vor fi toate deliciile verii: cireşe, vişine, căpşuni, zmeură, frăguţe, pepeni, piersici şi caise, care vor fi preparate în fel şi chip.

Recorduri culinare la Festivalul Cireşelor

Conform unui comunicat primit la redacţie, orgaizatorii promit că vor face "pentru început, o cantitate mare cât vacanţa de vară de compot din o tonă de vişine" care va fi servită cu gheaţă.

"Dar, cireaşa de pe tort va fi cea mai lungă plăcintă de vară cu cireşe... şi puţine vişine. Plăcinta va măsura nu mai puţin de 30 de metri, preparată de gospodine iscusite chiar sub privirile pofticioşilor! Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va fi preparată din fructe proaspete de sezon. Se vor folosi 100 kg de cirese, 100 kg de vişine, 200 kg de făina, 100 kg de zahăr, 50 l smântână, 50 l lapte, 300 de ouă, 10 kg drojdie, 2 kg sare, 10 lămâi, multă migală şi mult suflet." se mai spune în anuţul organizatorilor.

Vizitatorii de la Festivalul Cireşelor vor avea la dispoziţie tonete cu sucuri şi limonade răcoritoare din fructe, smoothie-uri de tot felul, milkshake-uri răcoroase, îngheţată artizanală, îngheţată de casă, cheesecake, dulceaţă de vişine şi cireşe, papanaşi şi plăcinte cu dulceţuri fine şi proaspete.

Grătarul, nelipsit

Petrecere fără grătar nu se poate nici la Festivalul Cireşelor aşa încât nu vor lipsi coastele de porc şi carne de vită, peşte, fripturi, muschiuleţi de porc, frigărui, cârnaţi tradiţionali româneşti, bulz din brânză proaspătă, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţi de Pleşcoi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu hectolitri de bere, până la kebab turcesc, burgeri, mâncăruri din bucătăria tradiţională spaniolă, toate preparate gătite pe loc.

La Festivalul Cireşelor, mai găsim ca desert plăcinte maramureşene, cozonaci şi poale-n brâu moldoveneşti, ciocolata de casă, turta dulce sau dulciuri orientale.

Obiecte de artizanat

Meşterii populari vin şi ei la Festivalul Cireşelor, cu cele mai frumoase cadouri şi exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive naţionale, genţi din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Toate aceste surprize va asteapta weekend-ul acesta, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel