Festival #unfinished, în luna mai. Avangarda artei vizuale, la București

Cei mai mari creatori vizuali din artă și jurnalism la nivel international vor ocupa centrul Bucureștiului între 5 și 29 mai, aducând cu ei o viziune ce integrează cele mai de inovatoare, captivante și interactive proiecte ale momentului. unfinished va aduce în prim plan producții revoluționare ale ultimilor ani în materie de jurnalism multimedia, instalații, film, realitate virtuală și artă computațională și digitală. Festivalul organizat de Fundația Eidos este o urmare firească a interesului înregistrat de expoziția World Press Photo precum și a celorlate programe derulate de fundație în ultimii 7 ani.


Într-o perioadă în care peisajul de informație de ne înconjoară e dominat de conflict - refugiați, violență și crize ecologice majore – festivalul invită prin tema aleasă în 2016, "Umanitate", la meditație asupra condiției umane și re-evaluarea modului în care relaționăm și ne raportăm unul la celălalt. unfinished își propune ca printr-o varietate de forme de artă vizuală, cu ajutorul unor curatori și creatori de conținut de talie internațională și prin parteneriatele încheiate cu instituții globale, reprezentanți mass-media și muzee, să atragă și să implice publicul într-un dialog pe tema condiției umane in lumea de azi.

Documentare web multimedia, artă informatică și vizuală, VR, evenimente live
unfinished își propune să fie o platformă de dialog și interacțiune între fotografia tradițională, jurnalismul vizual, film și artă, aduse împreună de tehnologie. Festivalul va cuprinde documentare web multimedia jurnalistice și interactive, artă informatică și vizuală, VR, instalații video și evenimente live. Conferințele și workshop-urile organizate în cadrul festivalului vor pune în context proiectele expuse, cu ajutorul jurnaliștilor, oamenilor de știință, artiștilor și a decidenților politici. Totodată, festivalul va oferi artiștilor și fotografilor oportunități de networking și de accesare a unor programe de training internaționale.


Parteneri: NYT, Time, Al Jazeera, The Marshall project
Festivalul va fi găzduit între 5 și 29 mai de unele dintre cele mai noi și active spații expoziționale ale momentului, din București: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale", Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB, Piața Universității, și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" care va pune la dispoziție nou înființatul Centru Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ – Creative – CINETic.
Festivalul de Arte Vizuale unfinished va include expoziția de fotojurnalism World Press Photo 2016 în același timp extinzându-se cu instalații video, storytelling interactiv, realitate virtuală și artă digitală, aducând în București creatori, colective de artă și parteneri recunoscuți la nivel global.
Printre principalii parteneri de conținut se numără The New York Times, Time, United Nations VR Series, The Marshall Project, Al Jazeera și Consiliul Național al Filmului din Canada. Vor fi prezente proiecte individuale de la mari artiști de pe platforme diverse precum pionierul jurnalismului transmedia Tim Hetherington și artistul vizual Chris Milk.
Artiști vizuali și jurnaliști care au dezvoltat un limbaj specific pentru imagini în mișcare foarte diferit de ce exista deja în contextele foarte bine definite ale filmului și transmisiilor video vor împărtăși din cunoștiințele, experiența și sfaturile lor în ceea ce privește navigarea acestui nou peisaj narativ. Ne angajăm să oferim o gamă largă de dezbateri, interacțiuni și discuții într-o serie de workshop-uri și prezentări care vor constitui componenta educațională a festivalului.

Arta, interacțiune permanentă cu publicul

„Arta e un proces. Nu un mesaj, nu un produs, nu o bula încremenită de spațiu si timp. Ciclul care începe cu artistul interpretând un stimul - fie că e o poveste a lumii în care trăim sau o experiență interioară – e unul care nu se termină niciodată. La actul inițial se adaugă mii, milioane de interacțiuni – cu publicul, cu povestea zilelor noastre, cu mai multă artă care i se alătură, cu schimbările din artistul însuși. Cu fiecare om care trăiește, privind, un act artistic, arta se schimbă. De aceea am ajuns la "unfinished".
Pentru că actul creativ e doar nașterea unei conversații artistice între creator și public – una care nu se sfârșește niciodată. Și asta ne dorim și de la festival – o angajare continuă în spațiul cultural. Dincolo de cele trei săptămâni, festivalul va continua această conversație prin dialogul cu publicul, prin prezența noastră online, și prin evenimentele organizate de-a lungul anului" declară Cristian Movilă, director și fondator al festivalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel