Festival de must și pastramă, în București. Un eveniment care îți lasă gura apă

Duminică, 24 septembrie, sunteți invitați la sărbătoarea venirii toamnei, în Parcul Național, București, la Festivalul de bun must și pastramă după gust.

"Vor curge râuri de must dulce şi vom prepara o tonă de pastramă la  ceaun! Tot mâine de dimineaţă, în parc, va veni chiar ZEUL BAHUS iar ale lui  zeiţe împodobite în costume tradiţionale vor zdrobi sub tălpi strugurii parfumaţi şi vor face astfel, după metoda tradiţională, mustul dulce. Jocul lor va fi acompaniat de taraf autentic de lăutari.
 
Dar gustul Toamnei stă în pastram aşa că o vom prepara în jar, pe  funduri de lemn. Sow-ul gastronomic va fi la înălţime cu berbecuţ la protap, taur la proţap, viţelus la proţap şi un ceaun uriaş în care se  va pregăti o tonă de pastramă!
 
[citeste si]
 
La un astfel de festin, pe gratare vor sfârâi cârnaţii de Pleșcoi, micii, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu must şi vin, si de ce nu, şi bere!
 
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele  maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru ca festinul culinar să  fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri,  brânzeturi şi afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate proaspete și fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele. Meşterii populari vin şi ei la festival cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual", promit organizatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel