Festival de cățărat pentru copiii cu deficiențe de vedere

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Copiii cu deficiențe de vedere se adună la Festivalul de cățărat din București.

Sâmbătă, 23 noiembrie, are loc cea de-a patra ediție a Festivalului de cățărat pentru deficienții de vedere. 

La eveniment vor lua parte mai bine de 70 de copii și tineri cu deficiențe de vedere, veniți de la toate cele șapte școli speciale din țară - două școli din Bucuresti - școala gimnazială și liceu, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Teoretic Iris Timisoara, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, Liceul Special Moldova - Târgu Frumos și Liceul special "Sfanta Maria" Arad.

Alături de puștii cu deficiențe de vedere vor participa și 30 de copii tipici, pentru a înlesni incluziunea și distracția.

Surprize și doze de adrenalină

Organizatorii au anunțat surprize și doze de adrenalină care să îi facă pe copii să petreacă timp împreună: escaladă pe perete vertical, activități specifice unui parc de aventură și tiroliană, joc, povești, toate având ca beneficiari direcți copiii și tinerii cu deficiențe de vedere, dar și incluziunea și legarea de prietenii.

"Anul trecut, la prima ediție a acestui festival, am fost copleșită de emoții. Puștii cu deficiențe de vedere abia dacă sunt lasați să meargă singuri, iar la Climb Again îi urcăm la înălțimea celor 5 metri ai peretelui de escaladă. Sus, în vârf au un claxon și mi-ar plăcea să îi vedeți cât de hotărâți și bucuroși sunt să urce peretele și să apese claxonul care ne spune tututror, fie că vedem sau nu, că ei au ajuns sus, în vârf", a declarat unul dintre organizatori.

Evenimentul are loc în intervalul orar 09.00 - 19.00, în Șoseaua Berceni, numărul 8, sector 4, București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel