Fermierii spanioli au blocat supermarketurile, din cauză că produsele din import nu trebuie să respecte aceleași reguli care li se impun lor / video

Agerpres
Agerpres

În Andaluzia, fermierii spanioli au mers cu tractoarele la supermarketuri, pentru a semnala că pentru fructele din Egipt, Maroc și Costa Rica, nu trebuie respectate aceleași reguli care li se impun lor.

Fermierii au dat buzna în supermarketurile din Andaluzia, în încercarea de a atrage atenția asupra importurilor masive din state extracomunitare Uniunii Europene, potrivit TVR Info.

Ei au semnalat că supermarketurile sunt pline de produse din import mult mai ieftine decât ale lor, deoarece nu trebuie să respecte aceleași cerințe sau standarde impuse agricultorilor din Uniunea Europeană.

Spania, care este unul dintre cei mai mari producători de fructe la nivel mondial, se află pe locul 2 în Europa în ceea ce privește importurile din afara spațiului comunitar.

De pildă, ceapa și cartofii sunt aduși din Egipt, roșiile și ardeii din Maroc, bananele din Costa Rica, iar portocalele din Africa de Sud.

În ultimele săptămâni au avut loc proteste similare în întreaga Uniune Europeană. Fermierii se plâng de faptul că politicile UE  privind mediul și alte chestiuni reprezintă o povară financiară și fac produsele lor mai scumpe decât importurile din afara UE, mai scrie ABC News.

Comisia Europeană a făcut câteva concesii în ultimele câteva săptămâni, inclusiv prin planuri de înjumătățire a utilizării pesticidelor și a altor substanțe periculoase. Cu toate acestea, protestele s-au extins.

În Polonia, unde importurile de cereale ieftine, lapte și alte produse din Ucraina au provocat o furie deosebită, fermierii au condus tractoare în toată țara pentru a încetini traficul și pentru a bloca drumurile principale, unele afișând semne pe care scria „Politica UE distruge fermierii polonezi”.

De asemenea, drumurile de acces la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina din Hrebenne și Dorohusk, în est, au fost blocate temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel