Fermă de animale, distrusă într-un incendiu violent. Pagube însemnate

Intervenție dificilă pentru pompierii din Vaslui care au intervenit azi-noapte la un incendiu violent produs la o fermă de animale. Pagubele înregistrate sunt însemnate. 

Pompierii din Bârlad au intervenit în cursul nopţii de miercuri spre joi la un incendiu puternic izbucnit la o fermă de animale din localitatea Crâng, comuna Ciocani, valoarea pagubelor înregistrate fiind de aproximativ 160.000 lei, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, scrie Agerpres. 

Potrivit acestuia, Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit la faţa locului cu patru autospeciale de stingere cu apă şi echipaje specializate. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la un grajd în care erau 18 bovine din rasa Holstein, existând riscul ca focul să se extindă la un saivan de ovine şi la un depozit în care se aflau peste 30 tone furaje.

200 de ovine au fost salvate de pompieri

"Au ars un grajd animale în suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, 17 bovine, un aparat de muls, o masă, două paturi şi diverse textile. Au fost salvate 200 ovine, un grajd, o bovină, 50 caprine, două utilaje agricole şi cele aproximativ 30 tone furaje. Valoarea estimată a bunurilor distruse sau degradate este de aproximativ 160.000 lei, fiind salvate bunuri în valoare de 130.000 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unei sobe faţă de materialele combustibile aflate în apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel