EXCLUSIV  FENOMENUL TRUMP. Analiza momentului după alegerile din SUA

AGERPRES
AGERPRES

Expertul pe politică externă Andrei Vlășceanu a analizat, în exclusivitate pentru DCNEWS, cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump. 

Andrei Vlășceanu, analist de politică externă, a analizat, în exclusivitate pentru DCNEWS, „fenomenul Trump“ și cei patru ani de mandat la Casa Albă.

Iată ce consideră acesta:

„Trebuie să înțelegem exact ceea ce a însemnat acest fenomen, Trump. El nu este doar o notă de subsol în istorie, ci a venit și a început să scrie un întreg capitol în ceea ce înseamnă istoria Statelor Unite ale Americii, din punct de vedere politic. Dacă putem înțelege ideea de rădăcini ale acestui curent, pe care le găsim foarte profund în criza economică din 2008-2009, care ulterior s-a perpetuat.

Pe lângă zona economică, vedem și zona socio-culturală, această competiție între multiculturalismul progresist versus conservatorismul mai religios. Automat, la ora actuală vedem o Americă foarte divizată, mai ales dacă ne uităm și la numărul de voturi. De aceea se și numără vot cu vot și la ora aceasta, pentru că America este împărțită fifty-fifty. Fiecare tabără, atât cea republicană cât și cea democrată, are proprii susținători, unii mai de centru, alții mai de dreapta sau stânga, care fac automat presiune pe ceea ce înseamnă centru.

E necesară această tranșare, care mai mult ca sigur va veni din zona Justiției, că va fi la Curtea Supremă a unui stat, de exemplu Georgia, sau va veni o tranșare radicală care să spună exact cine este președintele din partea Curții Supreme, vom vedea. Știm că acolo există un avantaj republican de 6 la 3. Din acest punct de vedere, trebuie să așteptăm o soluție juridică.

Fenomenul Trump, și aici nu mă refer la personajul Donald Trump, care este președintele în exercițiu, ci mă refer la acest fenomen socio-politic, care a venit și a dat un restart la întregul establishment. Asistăm la o reconfigurare în ceea ce înseamnă politica americană!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel