"Fenomenul "ȘPAGĂ" continuă în spitale". Barbu a RĂBUFNIT: "Dă-l dr*cu, unde ne ducem?! / E VINA noastră"

Jurnalistul Tudor Barbu a răbufnit după ce 12.700 de români au denunțat acțiuni de mită în spitale. Ce au spus Vasile Barbu, Cosmin Alexandrescu și Gheorghe Alexandrescu, trei nume din Sănătate, despre acest subiect. 

Vasile Barbu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator, și Gheorghe Alexandrescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din București și Ilfov, au vorbit despre raportul privind numărul alarmant al pacienților din România care denunță acțiuni de mită în spitale, în direct la B1 TV. 

"Fenomenul "șpagă" continuă în spitale. Este și vina noastră!"

"Sursa este bazată pe acel sistem de feedback al pacienților, organizat de Ministerul Sănătății, printr-un sistem implementat de Serviciul de Comunicații Speciale. Este foarte adevărat, sunt afirmații, dar aceste afirmații, numărul lor, este atât de mare încât ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Deci, în continuare, fenomenul "șpagă" continuă în spitale și eu am stat de vorbă cu atâția pacienți care au spus că, chiar dacă nu li se mai cere direct, li se cere indirect. Trebuie să vă spun că aici contribuim și noi, pacienții, pentru că de multe ori chiar noi forțăm mâna unor medici ca să ne primească, ca să ne programeze mai devreme, să ne pună o proteză mai bună... Este și vina noastră!

Fenomenul să știți că e unul social, fenomen la scară largă care nu se poate rezolva peste noapte pentru că a devenit chiar și un fenomen cultural. În ultima perioadă s-au făcut destule demersuri pentru rezolvarea, cel puțin parțială, a acestui fenomen", a declarat Vasile Barbu.

Vrem o țară ca afară, dar plecăm capul și ne bazăm pe principiul "nu putem rezolva nimic". Tudor Barbu a răbufnit

"Mita, cererea de mită sau de șpagă din spitale, de către personalul medical, este inacceptabilă în orice formă s-ar face, dar trebuie luat în calcul un lucru foarte important: Dacă cineva a dat o șpagă că i s-a cerut, trebuie să și demonstreze, pentru că poate să existe, din păcate, și reversul, adică medici sau oameni perfect cinstiți să fie acuzați din cauza unor nemulțumiri nelegate neapărat de actul medical. Dacă vrem o țară ca afară trebuie să ne comportăm toți ca atare, și pacienții, și medicii", a declarat Cosmin Alexandrescu. 

"Este un subiect foarte delicat pe care nu o să-l rezolvăm noi acum. Nu-l vom rezolva noi astăzi!", a completat Gheorghe Alexandrescu.

Tudor Barbu: ”Da, dă-l dracu de subiect, nu-l mai abordăm în presă.... Păi dacă vrem o țară ca afară, acum pe bune, și punem capul în pământ că nu se poate schimba nimic, atunci unde ne ducem?!”

Citește datele alarmante despre România: Date alarmante despre MITA din spitale. DENUNȚ de la MII de români. Reacția pacientului, în PERICOL din cauza MS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel