Fenomene meteo periculoase: Cod roșu și portocaliu. Record de apeluri la 112

Numeroase apeluri la 112 au fost înregistrate în urma manifestărilor meteorologice de tip cod roşu şi portocaliu, produse duminică seara la nivelul judeţului Mehedinţi, unde au fost afectate mai multe localităţi.

Peste 150 de apeluri la 112 au fost înregistrate în urma manifestărilor meteorologice de tip cod roşu şi portocaliu, produse duminică seara la nivelul judeţului Mehedinţi, unde au fost afectate mai multe localităţi.

"Ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice cod roşu şi portocaliu, în dispeceratul ISU Mehedinţi au fost înregistrate peste 150 de apeluri prin SNUAU 112. Efecte au fost înregistrate în zece localităţi (...), cele mai multe intervenţii fiind în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde pompierii din cadrului Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au acţionat, încă de aseară (duminică seara n.r.), pentru înlăturarea mai multor acoperişuri sau elemente de acoperiş - 28 la număr, doborâte de vântul puternic, dar şi pentru îndepărtarea a 11 copaci căzuţi peste case, autoturisme, stâlpi electrici sau pe carosabil", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Drobeta" al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor.

Pompierii au intervenit

În municipiul Orşova, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism peste care căzuse un copac, iar în oraşul Strehaia, pentru localizarea unui incendiu manifestat la un stâlp electric din lemn. În comuna Şimian, s-a intervenit pentru îndepărtarea unui acoperiş, a patru copaci, precum şi a patru stâlpi electrici, dar şi a unui panou publicitar.

Şi luni dimineaţă, pompierii militari şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru îndepărtarea efectelor produse, respectiv pentru înlăturarea a 15 acoperişuri ori elemente de construcţie, dar şi pentru îndepărtarea a opt copaci prăbuşiţi pe raza municipiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel