Fenomene meteo extreme. MAE, atenționare de călătorie în Grecia

Fenomene meteo extreme. MAE, atenționare de călătorie în Grecia
Fenomene meteo extreme. MAE, atenționare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă avertizare de călătorie. Vremea extremă ar putea crea perturbări în traficul aerian, rutier și nu numai în Grecia. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români aflaţi permanent sau temporar în Republica Elenă ori care intenţionează să călătorească în această ţară că autorităţile elene au emis o avertizare de fenomene meteo extreme (scăderi bruşte de temperatură, îngheţ, precipitaţii însemnate, inclusiv sub formă de ninsoare, vânt cu intensitate de 7-10 grade pe scala Beaufort), pentru intervalul 13-17 februarie 2021, după cum urmează:

- sâmbătă, 13.02.2021, în zonele montane şi semi-montane din Grecia Centrală şi de nord şi treptat în câmpiile din nordul Greciei. Fenomenele vor fi intense în Macedonia de Vest şi Centrală, Tesalia, Sterea Centrală şi temporar şi în Epir. Vântul va bate puternic din direcţia nord-est (gradul 7-8 pe scara Beaufort) în Marea Ionică de Nord şi Marea Egee de Nord;

- duminică, 14.02.2021, pe lângă regiunile menţionate mai sus, vor fi afectate şi Macedonia de Est, Tracia, Insulele din Marea Egeei de Nord, insulele Sporade, zonele muntoase şi semi-montane din regiunea Sterea de est, iar vântul va înregistra o intensitate de până la 9 grade pe scara Beaufort în estul şi în nordul Mării Egee. În zonele de nord ale R. Elene se va instala un ger puternic;

- luni, 15.02.2021, ninsorile se vor diminua în zonele de vest şi nord, dar vor continua în estul ţării, inclusiv în Attica (Atena), unde fenomenele vor putea înregistra, izolat, intensificări la nivel local;

Perioada 15 - 17 februarie 



- în intervalul 15-17 februarie 2021 vântul va atinge, local, până la 10 grade pe scara Beaufort în Marea Egee;

- începând de luni, 15 februarie şi până la sfârşitul săptămânii viitoare, în tot restul ţării, în principal în Grecia Centrală şi în zonele din regiunile Macedonia şi Tracia, se va manifesta fenomenul de îngheţ puternic;

- în intervalul 13-14.02.2021, se vor înregistra fenomene meteo intense (ploi şi furtuni) în insulele Ionice, insulele din Marea Egee, sudul peninsulei Peloponez şi, temporar, în regiunea Epir şi insula Creta.

Asistență consulară 



Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088) , apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie atât numărul unic de urgenţă 112, cât şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel