Fenomen rar: Ninsoare în Queensland, după ce un front de aer rece a cuprins Australia

Locuitorii din statul australian Queensland au văzut pentru prima dată zăpadă după anul 2015, în contextul în care un front de aer rece a cuprins marţi regiunile estice ale ţării, informează DPA. 

Autorităţile din Queensland şi New South Wales (NSW) au emis avertizări de vânturi 'periculoase' şi valuri puternice, provocate de un front intens de aer rece pe coasta estică a Australiei.

'Rafale cu viteze de 130 de kilometri pe oră au fost deja înregistrate în Ulladulla în această dimineaţă, iar vânturile se vor intensifica în orele următoare în părţile estice ale metropolei Sydney', a anunţat Biroul de Meteorologie prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. Şoselele aflate la graniţa dintre cele două state australiene au fost afectate de zăpadă şi gheaţă, au precizat reprezentanţii Serviciului Rural al Pompierilor din NSW, informează Agerpres.

În Queensland, biroul local al pompierilor a raportat la rândul său căderi de zăpadă în apropiere de graniţa cu New South Wales. 'Zăpada este un fenomen rar în Queensland, dar el se produce din când în când, cel mai adesea în zonele de graniţă. Cea mai recentă ninsoare semnificativă a fost înregistrată în 2015', au precizat pompierii locali pe Twitter. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel