Fenomen îngrijorător la Buzău. Soluțiile, greu de găsit

bebelus-dormind
bebelus-dormind

Semnal de alarmă tras de medicii buzoieni.

De la începutul acestui an, foarte mulți copii au fost abandonați în Maternitate. Micuții nu sunt doriți de părinții lor, de obicei din cauză că nu bani să îi crească. Bebelușii rămân în grija medicilor și a asistentelor din spital, până când își găsesc un asistent maternal care să îi crească.

Reprezentanţii Spitalului spun că abandonul bebeluşilor a devenit un fenomen în acest an.

"Ne confruntăn cu un număr mare de abandonuri atât în Maternitate, cât şi în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Putem spune că abandonul micuţilor a devenit un fenomen în acest an pentru care încercăm să găsim soluţii", a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvâtn Spitalul Judeţean Buzău.

După plecarea mamelor din Maternitate, părinți devin medicii și asistentele care au grijă ca micuții să mănânce la timp, îi spală și îi schimbă.

De regulă, mamele care își abandonează copiii în spital sunt de etnie romă sau au vârste foarte fragede. În plus, nu au nici educație, iar pe parcursul sarcinii nu merg deloc la vizite medicale.

"Copiii care sunt abandonaţi provin de regulă din familii numeroase, iar mamele spun că nu au bani şi condiţii să îi crească. Unele dintre mame au vârste mici şi sunt şi copiii care nu sunt doriţi de taţi", a spus Georgiana Dragu, asistent social în Maternitatea Buzău, scrie Jurnalul de Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel