Fenomen bizar: Fermierii francezi se sinucid câte unul la fiecare două zile

Problemele mintale acoperă din ce în ce mai mult din zona rurală din Franța. Un nou studiu arată cifre înspăimântătoare: fermierii se sinucid unul la fiecare două zile. Este vorba despre un studiu realizat de Institutul de Sănătate Publică. 

Rezultatele arată că între 2007 și 2009, fermierii prezentau un risc cu 20% mai crescut decât compatrioții din alte domenii, potrivit France-Presse. Acest risc crește odată cu vârsta și în funcție de specialitate. Astfel, crescătorii de animale între 55 și 64 de ani comit suicid într-un procent cu 47% mai mare decât media națională.

Studiul atrage atenția asupra faptului că rata ridicată de mortalitate din rândul fermierilor francezi, mai ales crescătorilor de animale, concide cu criza financiară din domeniu. Producția de carne și de lapte au fost cele mai lovite de criza economică, ceea ce s-a reflectat în prețul alimentelor.

AFP adaugă că izolarea multora dintre fermieri poate să contribuie și ea la procentele ridicate de sinucideri. Se vor efectua mai multe studii pentru a vedea dacă situația s-a înrăutățit și mai mult în perioada 2010-2011.

Studiul face valuri în presa franceză

„Nu putem să negăm că aceast fenomen a coincis cu dificultăți financiare ale industriei, mai ales printre crescătorii de bovine și ovine”, a declarat Jean-Bernard Bayard, vicepreședinte al celei mai mari asociații de fermieri, FNSEA. „Sunt multe presiuni în industrie și cresc din ce în ce mai mult. Acest raport trebuie să fie luat în serios și de către Guvern, dar și de către întraga societate”, a adăugat acesta.

Ministrul Agriculturii, Stéphane Le Foll a recunoscut că sunt probleme ce pot duce la situații stresante și a promis o acțiune hotărâtă pentru a mări profitul fermierilor.

Încă dinainte de apariția rezultatelor acestui studiu, președintele Francois Hollande a anunțat că va ajuta financiar fermierii.

Franța nu este singura care se confruntă cu aceste probleme din cauza crizei. În Spania, numărul de sinucideri au crescut cu 30% în 2012.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel