Femeile din România, o bătaie la fiecare 30 de secunde

femeie batuta
femeie batuta

Violența domestică este o poblemă reală în România, una care există, una filmată pe străzi și una care de prea mult timp a devenit un laitmotiv. Nu puține vedete au ieșit în față și au spus că au fost bătute. Totul a devenit un stereotip. România este împărțită în femei victime și bărbați agresori. Un stereotip pentru că a fost repetat până la epuizare și o realitate în cifre. Situația este cu atât mai gravă cu cât abia în urmă cu un an a fost adoptată o lege care apără victimele violenței domestice. 

[caption id="attachment_330541" align="aligncenter" width="400"] Sursă foto: ziare.com[/caption]

Aproape 800 de femei au murit în România din cauza violenţei domestice, în ultimii 7 ani, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, citat de Antena 3.

Cifrele mai arată că în România, o femeie este bătută la fiecare 30 de secunde. Între 2010 şi 2012 au avut loc peste 65.000 de cazuri de violenţă conjugală. În doar 20% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva agresorului.

Actorul Patrick Stewart a spus la o coferință în Houston că atunci când oamenii de pe ambulanță și doctorii veneau acasă la el, când era doar un copil, își amintește că îi spuneau mamei sale  ”Doamnă Stewart, trebuie să fi făcut ceva care l-a provocat”, după ce era bătută de tatăl său. “Greșit! Greșit! Mama mea nu a făcut nimic care să-l provoace și chiar dacă ar fi făcut violența nu este niciodată alegerea pe care un bărbat trebuie să o facă”, a subliniat actorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel