Femeile care nu reușesc să se angajeze vor primi sprijin. Anunţul făcut de Gabriela Firea

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Gabriela Firea anunță un nou set de măsuri pentru femeile în vârstă de peste 55 de ani care nu reușesc să se angajeze. Aceasta are în plan, alături de PSD, un nou proiect de anvergură.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunță, are noi vești bune pentru români. Firea pregătește măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani și nu reușesc să se mai angajeze în aceste momente destul de grele, provocate de criza economică. Aceasta confirmă că ministerul lucrează la introducerea unui card de reduceri pentru familiile numeroase. Mesajul a fost transmis pe pagina sa de Facebook.

Încurajare pentru femei

„Femeile sunt puternice, remarcabile și multe dintre ele excelează în domeniile în care activează. Ideea că femeile sunt bune doar la treburile casnice, familiale și că nu pot fi lideri este învechită! Avem nenumărate exemple de femei care au succes în afaceri, administrație, finanțe, sănătate, activism civic sau în politică. Acesta a fost unul dintre subiectele principale de discuție la dezbaterea femeilor social democrate «Rolul femeii în familie și societate». OFSD Bucuresti continuă, astfel, o serie de întâlniri la care doamne de succes, cu renume în afaceri, sănătate sau sport împărtășesc din experiența lor și fac schimb de idei pentru a îmbunătăți egalitatea de șanse între femei și bărbați”, a transmis pe Facebook Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a mai explicat că invitatele speciale ale dezbaterii au fost medicul Carmen Orban, managerul spitalului Monza și fost director al Institutului Clinic Fundeni, Măriuca Ivan, fondatoarea Asociației Crucea Alb-Galbena Romania, Elisabeta Lipa, campioană olimpică la canotaj, actrița Monica Davidescu și Lorena Stoian, avocat specializat în dreptul familiei, alături de doamne parlamentar, consilier, medic, profesor, jurist, economist sau din mediul artistic.

„Le-am transmis tuturor doamnelor că militez ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu rămână doar la nivel de vorbe. Am inițiat și depus la Parlament împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care asigurăm pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale și din consiliile de administrație ale companiilor de stat. Este un pas important pentru societatea noastră, în care 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie”, a arătat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai transmis că „pregătește la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse măsuri pentru sprijinirea femeilor care au peste 55 de ani și nu reușesc să se mai angajeze. Gândim facilități pentru companiile care vor fi deschise să angajeze femei încă active și cu dorință de muncă”.

„Ne gândim și la femeile care au mai mulți copii, la familiile numeroase. Pe modelul din alte state europene, Polonia de exemplu, lucrăm la introducerea unui card de reduceri pentru aceste familii numeroase. Va putea fi folosit pentru a obține reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri pentru distracție, restaurante sau librării. De asemenea, am stabilit deja detaliile pentru introducerea în România a cardului european pentru tineret. Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 și 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii și reduceri așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni”, a precizat Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel