Femeile au intrat în GREVĂ. Proteste în toată Polonia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Femeile din Polonia intră în grevă. Motivul este legat de hotărârea privind avortul adoptată joia trecută.

În Polonia, este în desfășurare o grevă a femeilor care se opun unei hotărâri judecătorești care a introdus o interdicție aproape totală a avortului. Acestea au protestat în mai multe orașe împotriva deciziei care a interzis avortul pe motive de probleme grave de sănătate.

Manifestări de stradă se desfășoară în mai multe orașe din țară, cu zeci de mii de oameni prezenți, relatează presa locală. În capitala țării, Varșovia, oamenii au scandat „acesta este războiul”.

Ce spun sondajele?

Un sondaj de opinie realizat pentru Gazeta Wyborcza a sugerat că 59% dintre cei chestionați nu au fost de acord cu această modificare. Puternicul lider al partidului de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski, fratele fostului președinte decedat în accidentul de avion, a declarat că decizia nu poate fi anulată. Kaczynski a declarat că protestele au fost o încercare de a „distruge” Polonia. El a îndemnat oamenii să „apere” națiunea, precum și Biserica Catolică.

Hotărârea de joi trecută a Curții Constituționale a închis unul dintre puținele temeiuri legale rămase pentru avort în Polonia și determinat acuze puternice împotriva deputaților din partea partidului naționalist condus de Jaroslaw Kaczynski, PiS, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel