EXCLUSIV  Femeie ÎNCĂTUȘATĂ de organele legii. Ciocan: Evenimentul trebuie cercetat. Poliția funcționează în conformitate cu Constituția României

Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm
Christian Ciocan, radiografie a ultimilor 25 de ani: Să nu ne mai lamentăm

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al  Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a vorbit despre pozița F.S.D.P.R. față de evenimentul în care un polițist de la Secția 2 a încătușat o femeie care vindea ghiocei.

 

În data de 30 ianuarie 2021, o tânără care vindea ghiocei a fost legitimată de organele de Poliție. Din cauza faptului că aceasta a refuzat și a încercat să fugă, un ofițer de Poliție a alergat-o și a încătușat-o, după care a fost amendată cu 500 de lei (mai multe detalii AICI).

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, a vorbit despre cazul polițistului care a încătușat o femeie care vindea ghiocei:

„În spațiul public circulă niște imagini cu un polițist care încătușa o femeie care vindea niște ghiocei. Am discutat în Federație vis-a-vis de oportunitatea încătușării și declarația noastră spune următoarele:

Acum, când ministrul Lucian Bode a început reforma, în mod real, la Ministerul de Interne, în spațiul public, întâmplător sau nu, fără a da vreo conotație, constatăm că apar fel și fel de evenimente care au legătură cu M.A.I. prin instituțiile sale care îl formează. Am precizat și precizăm că încătușarea se face numai în concordanță cu procedurile pe care polițiștii le învață, procedurile polițienești sunt în conformitate cu Legea, iar ei sunt primii care respectă legea și care garantează în exercitarea atribuțiilor de serviciu că legea este apărată“, a punctat Ciocan.

Poliția funcționează în conformitate cu Constituția României

„Totodată, noi solicităm Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, din cadrul căreia înțelegem că face parte și respectivul polițist, să cerceteze acel eveniment, să furnizeze punct de vedere în mod instituțional vis-a-vis de măsurile care au fost luate dacă s-a întâmplat sau nu ceva în contradicție cu legea, dar mai ales opiniei publice.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România înțelege toate aceste evenimente, este pentru oameni și nu împotriva instituțiilor și se așează lângă ministrul de Interne pentru reformă în ceea ce înseamnă această instituție a Statului Român, Federația fiind prima care va semnala toate evenimentele care trebuie clarificate, mai ales în spațiul public, dar, în primul rând, în interes instituțional. Poliția nu are scop în sine, ci funcționează în conformitate cu Constituția României. Este garantul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor“ a precizat Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel