Femeie împușcată în piept, salvată de implantul mamar. Cum a fost posibil

O femeie a supraviețuit după ce a fost împușcată de aproape în piept datorită implanturilor în sâni, consideră doctorii.

O femeie a supraviețuit după ce a fost împușcată de aproape în piept datorită implanturilor în sâni, consideră doctorii, conform CNN.

Într-un studiu de caz publicat de jurnalul medical SAGE, doctorii au explicat cum siliconul din sânii unei femei de 30 de ani a deviat un glonț departe de organele sale vitale.

Primul caz de silicon care salvează viața

Incidentul a avut loc în 2018 în Toronto, Canada, și este printre puținele instanțe înregistrate în literatura medicală în care un implant în sân a salvat viața unui pacient. În plus, este primul caz de implant cu silicon care salvează viața unui om, a spus chirurgul Giancarlo McEvenue, pentru BBC.

Doctorii au explicat că implantul cu silicon a fost cel mai probabil factorul care a deviat traiectoria glonțului, salvând astfel viața femeii.

Detaliile scenei care a dus la împușcarea tinerei nu sunt cunoscute, dar chirurgul McEvenue a spus că pacienta a venit la urgențe, după ce a fost împușcată în piept.

Starea era prea bună pentru a fi adevărat

„Ea putea vorbi – echipa de intervenție nu credea în ce stare era", a spus chirurgul care a făcut parte din cei care au tratat-o.

„Plaga de pătrundere a glonțului era pe sânul stâng, dar coasta ruptă era pe partea dreaptă. Glonțul a intrat prin piele prin partea stângă, apoi a ricoșat prin fața sternului, în sânul drept, rupându-i coasta în partea dreaptă", a explicat el despre desfășurarea incidentului.

În afară de plaga făcută de glonț, coastele rupte și distrugerea implanturilor, femeia a rămas neatinsă. Din păcate, atacatorul rămâne necunoscut, iar arma nu a fost găsită nici până astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel