Femeie concediată pentru că a intrat în izolare, după ce fiica ei a fost testată pozitiv

Zuzi Janek / scop.io masca coronavirus
Zuzi Janek / scop.io masca coronavirus

O femeie din Bacău a fost concediată de angajator, după ce a fost nevoită să intre în izolare la domiciliu, fiind contact direct al fiicei infectate cu Covid-19.

Imediat ce și-a anunțat angajatorul că este contact direct al unui pacient Covid, fiind vorba chiar de fiica ei, o băcăuancă a fost concediată. 

Femeia concediată a povestit că „imediat ce am aflat de rezultatul pozitiv al fiicei mele, am sunat la DSP care mi-a spus că trebuie să mă carantinez întrucât locuiesc împreună cu ea, ceea ce am și făcut, m-am izolat alături de soțul meu.

Am anunțat angajatorul că în perioada 13-26 august nu voi putea merge la serviciu fiind în izolare, urmând ca după aceste zile să iau de la medicul de familie un certificat doveditor. Pe 27 august m-am prezentat la serviciu, ca să aflu că al meu contract de muncă a fost încheiat în data de 18 august, pe motiv că am lipsit. A fost un șoc mai ales că abia mă angajasem. M-au dat afară ca pe un câine”, potrivit zdbc.ro.

Băcăuanca a depus o plângere și la ITM Bacău, după ce a fost concediată. Patronul s-a apărat spunând că femeia se afla în perioada de probă.

Purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea, a precizat că, „pe perioada concediului medical, contractul individual de muncă nu poate fi încetat chiar dacă persoana în cauză este în perioada de probă. Abia după ce se încheie concediul medical, angajatorul poate înceta contractul conform art.31 alin.3, fără preaviz”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel