Femeia născută acum 128 de ani se declară nefericită

Koku Istambulova
Koku Istambulova

Koku Istambulova, o femeie din Rusia nascută în 1889, spune că nu a trăit nici măcar o singură zi fericită în viața ei și că longevitatea este pentru ea o pedeapsă.

Femeia arată foarte bine la vârsta ei, însă spune că a trăit mai mult decât își dorea. Koku e de părere că longevitatea i-a fost dată de Dumnezeu și că ea nu a făcut nimic în acest sens.

"Văd oameni care fac sport și mănâncă ceva special ca să se mențină în formă, dar eu nu am idee de ce încă mai trăiesc. Nu am avut nici măcar o zi fericită în viața mea. Mereu am muncit din greu și am săpat în grădină. Sunt obosită. Viața lungă nu e un cadou de la Dumnezeu pentru mine, ci o pedeapsă”, a spus ea. 

Și-a pierdut și ultimul copil

Rudele spun că acum cinci ani a pierdut singura fiică supraviețuitoare, Tamara, care a trăit până la vârsta de 104 ani. Nu vorbește despre tragedia din familia sa, dar a pierdut mai mulți copii, inclusiv un fiu în vârstă de șase ani. Este încă capabilă să se hrănească și să meargă, dar vederea ei are mari probleme. "Am supraviețuit prin războiul civil (după revoluția bolșevică), al doilea război mondial, deportarea națiunii noastre în 1944 și am trecut și prin două războaie cecene", a spus Koku.  

Vârsta, imposibil de verificat

Oficialii ruși spun că toate documentele sale au fost pierdute în timpul celui de-al doilea război cecen din perioada 1999-2009.

Fondul de pensii de stat susține că în Rusia există 37 de persoane de peste 110 ani. Dar toate aceste afirmații, inclusiv cele ale lui Koku, sunt imposibil de verificat din cauza lipsei unor înregistrări fiabile. De la moartea lui Nabi Tajima, de 117 de ani, în Japonia, luna trecută, cea mai bătrână femeie din lume este Chiyo Miyako, născută la 2 mai 1901, de asemenea din Japonia. Cea mai în vârstă persoană din lume care a avut documente doveditoare este Jeanne Calment, din Franța, care a trăit 122 de ani, și 164 de zile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel