Femeia care a scris "Cum să îţi ucizi soţul", găsită vinovată de uciderea soţului

Fotografie de la EKATERINA  BOLOVTSOVA
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA

Nancy Crampton-Brophy, autoarea eseului "Cum să îţi ucizi soţul", a fost găsită vinovată pentru uciderea soţului ei. 

Un juriu a găsit-o miercuri vinovată de crimă de gradul doi pe autoarea Nancy Crampton-Brophy în cazul morții soțului ei, bucătarul Daniel Brophy, care a fost împușcat în 2018 la școala culinară unde acesta preda cursuri de gătit.

Crampton-Brophy, care a scris cândva un eseu notoriu intitulat "Cum să-ți ucizi soțul", nu a arătat nicio emoție vizibilă în timp ce verdictul a fost citit într-o sală de judecată din Portland, Oregon, scrie Mediafax.

Procurorii au argumentat că cuplul se lupta cu datoriile - romanele autopublicate ale lui Nancy Crampton-Brophy nu se vindeau foarte bine - și că moartea lui Daniel Brophy i-ar fi putut lăsa mai mult de un milion de dolari în polițe de asigurare de viață și alte bunuri.

Ei au spus juraților că Crampton-Brophy și-a urmărit soțul la serviciu și l-a împușcat cu un pistol Glock de 9 mm. Anchetatorii au găsit la fața locului două cartușe de 9 mm. Ea cumpărase, de asemenea, un kit de asamblare a unui "pistol fantomă", pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu. "Armele fantomă" sunt arme de foc neînregistrate și nedetectabile.

Sentinţa se va da în iunie

Crampton-Brophy, în vârstă de 71 de ani, a resprins, în boxa martorilor acuzațiile procurorilor, spunând că îi era mai bine din punct de vedere financiar cu soțul ei în viață. De asemenea, ea a declarat că nu-și amintește toate detaliile din dimineața în care soțul ei a fost ucis. În ceea ce privește motivul pentru care a cumpărat o armă și un kit de arme fantomă, ea a spus că a făcut parte din cercetările pentru o nouă carte.

Juriul nu a crezut-o. Crampton-Brophy riscă o pedeapsă de cel puțin 25 de ani de închisoare la pronunțarea sentinței, stabilită pentru 13 iunie.

Cărțile lui Crampton-Brophy erau povești despre tentative de crimă, povești de lux, crime și infidelitate - teme comune pentru romanele romantice de suspans. În "The Wrong Husband", o femeie încearcă să scape de soțul ei abuziv ascunzându-se în Spania în timpul călătoriei lor aniversare.

În documentele instanței, procurorii au declarat că bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost împușcat de două ori - o dată în spate, în timp ce stătea la o chiuvetă și umplea gălețile cu apă și gheață pentru studenți, iar apoi a doua oară în piept, de la mică distanță. Portofelul lui Brophy, cu bani și cărți de credit, a fost găsit cu el și nu existau semne de jaf sau de intrare prin efracție. Uciderea a rămas un mister public timp de luni de zile. Apoi a venit arestarea lui Crampton-Brophy în septembrie 2018 - și imaginea căsniciei fericite a cuplului s-a prăbușit.

Procurorii susțin, în documentele judiciare, că soții Brophy se confruntau cu dificultăți financiare și că își goliseră contul de pensii cu doi ani înainte de împușcături. Crampton-Brophy, ale cărei cărți nu erau profitabile din punct de vedere financiar, a pus la cale planul de a-și ucide soțul pentru a încasa peste 1,5 milioane de dolari din mai multe polițe de asigurare de viață și alte active, au declarat procurorii.

L-ar fi ucis pentru poliţa de asigurare

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că era beneficiara a "numeroase" polițe de asigurare de viață încheiate pe numele soțului ei, au declarat procurorii.

"Dan Brophy valora aproape 1,5 milioane de dolari pentru Nancy Brophy dacă murea și valora o viață de dificultăți financiare dacă rămânea în viață", au declarat procurorii în documentele instanței. "Nancy Brophy a planificat și a pus în aplicare ceea ce credea că este crima perfectă. O crimă despre care credea că o va elibera din ghearele disperării financiare."

Știrea despre crimă și acuzațiile penale care au rezultat au ținut prima pagină a ziarelor de pretutindeni - parțial datorită unui eseu pe care Crampton-Brophy l-a scris cu șapte ani înainte de moartea soțului ei.

În 2011, ea l-a publicat într-o postare notorie pe blog intitulată "Cum să-ți ucizi soțul".

"În calitate de scriitoare de suspans romantic, petrec mult timp gândindu-mă la crimă și, în consecință, la procedura poliției", începea postarea de 700 de cuvinte. Acesta a fost publicat pe un blog numit "See Jane Publish", care între timp a devenit privat. Eseul era împărțit în secțiuni care detaliau argumentele pro și contra uciderii unui soț ticălos.

Judecătorul a decis că eseul nu va fi admis ca probă, deoarece a fost scris cu ani în urmă în cadrul unui seminar de scriere și ar putea influența în mod nedrept juriul. După cum s-a dovedit, jurații nu au avut nevoie să îl citească pentru a ajunge la verdict.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel