Femei, condamnate la moarte pentru aderare la gruparea Stat Islamic

Deces
Deces

Tribunalul penal central din Irak a condamnat la moarte patru femei străine - trei azere şi o kârgâză - şi alte trei - o franţuzoaică şi două rusoaice - la închisoare pe viaţă, pentru că au aderat la gruparea Stat Islamic, potrivit unui comunicat al Consiliului judiciar suprem, relatează Xinhua. 

Justiţia irakiană a condamnat frecvent femei cu cetăţenie străină la pedeapsa cu moartea şi cu închisoarea pentru aderare la gruparea Stat Islamic.

Pe 25 februarie, 16 femei originare din Turcia au fost condamnate la moarte. După ce forţele irakiene au învins gruparea Stat Islamic în Irak în 2017, sute de persoane loiale organizaţiei jihadiste au fost ucise sau capturate, în timp ce multe altele sunt încă în libertate în Irak sau în străinătate.

Verdictele date marţi survin la o zi după ce Ministerul irakian de Justiţie a indicat că au fost executaţi 13 deţinuţi irakieni, dintre care 11 acuzaţi de terorism, în pofida unor apeluri internaţionale de a pune capăt pedepsei cu moartea.

[citeste si]

Creşterea numărului de execuţii în Irak a provocat apeluri la încetarea pedepsei cu moartea, apeluri venite din partea misiunii ONU în Irak, a Uniunii Europene şi a unor organizaţii internaţionale pentru drepturile omului, care au criticat lipsa de transparenţă a tribunalelor irakiene. Pedeapsa capitală în Irak a fost suspendată pe 10 iunie 2003, dar a fost reintrodusă pe 8 august 2004, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel