Felix Bănilă, Tiberiu Niţu şi Oana Hăineală, în concurs pentru Inspecţia Judiciară

Mai mulţi procurori care au ocupat funcţii importante în DIICOT şi nu numai vor să fie inspectori judiciari. Este vorba despre Felix Bănilă, Oana Schmidt Hăineală şi Teodor Niţu. 

Procurorii sunt pe lista celor 25 de magistraţi care vor un post în Inspecţia Judiciară. Tiberiu Niţu a fost procurorul general al României, însă în 2016 şi-a dat demisia în urma unui scandal în care a fost acuzat de DNA că a beneficiat ilegal de coloană oficială. Niţu a fost achitat.

Nici Felix Bănilă nu a fost ocolit de scandaluri. Fostul şef DIICOT a renunţat la funcţie după erorile din cazul Caracal. Chiar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public să facă un pas în spate.

Tot din DIICOT, Oana Hăineală a fost în conducerea CSM şi a fost şi şefa Corpului de Control al Ministerului Justiţiei.
Adina Florea este procurorul care a câştigat, prin concurs, şefia SIIJ, însă CSM a boicotat câteva şedinţe, tocmai pentru a nu fi numită. Ulterior, ea a renunţat la acest concurs, însă în prezent lucrează tot în Secţie, scrie Mediafax. 

Potrivit calendarului Inspecţiei, magistraţii vor susţine interviurile începând cu data de 25 aprilie, iar pe 10 mai sunt programaţi pentru proba scrisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel