Felix Bănilă, la şefia DIICOT. Declarații despre Iohannis

Rodica Mitu / 19 iun 2018 / 11:09 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Felix Bănilă spune că are încredere în capacitatea lui Klaus Iohannis de a lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte numirea sa la şefia DIICOT. 

Declarația acestuia vine în contextul scrisorii transmise de reprezentanţi ai DIICOT preşedintelui Klaus Iohannis, în care se solicită respingerea numirii lui în funcţia de procuror-şef al Direcţiei. 'Nu pot să comentez nimic în legătură cu acest demers şi nu pot să fac niciun fel de speculaţie, pentru că (...), în primul rând, nu este deontologic şi în al doilea rând procedura. Eu aştept decizia domnului preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.) şi eu am încredere în capacitatea domnului preşedinte de a discerne şi de a lua o decizie în deplină cunoştinţă de cauză.

Ştiţi foarte bine - este rolul dumnealui constituţional, poate să mă numească sau poate să nu mă numească şi de dânsul depinde toată această chestiune. Legea reglementează în mod clar etapele acestei proceduri, precum şi rolul şi atribuţiile fiecăruia dintre cei trei actori implicaţi în această procedură, şi anume ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi preşedintele României', a declarat, pentru Agerpres, Felix Bănilă.

Scrisoare

Procurorii reuniţi în Adunarea Generală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au decis luni să-i trimită o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, în care solicită respingerea numirii lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27