Federica Mogherini recunoaşte guvernul condus de Maia Sandu: UE, pregătită să colaboreze

Mihai Ciobanu / 09 iun 2019 / 18:18 Salveaza PDF Comentarii
Federica Mogherini
Descriere foto: Federica Mogherini

Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene, a declarat că Uniunea Europeană "este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim" de la Chişinău.

"Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.

Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, pe baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în acordul nostru de asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămână pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rând, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova.

Având în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică", se arată într-un comunicat semnat de către Federica Mogherini şi Johannes Hahn.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25