Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România susţine solicitările sindicaliştilor de la metrou

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România susţine solicitările sindicaliştilor de la metrou
Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România susţine solicitările sindicaliştilor de la metrou

Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România susţine solicitările sindicaliştilor de la Unitatea - Sindicatul Liber Metrou în contradictoriu cu administraţia Metrorex SA, se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Măsura prin care se încearcă diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicţie cu legea, în condiţiile în care există un contract colectiv de muncă agreat şi semnat de partenerii sociali şi este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaţiilor pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin, spun sindicaliştii din căile ferate.

'Îi susţinem în totalitate pe colegii noştri de la Metrorex SA şi solicităm Guvernului României şi Ministerului Transporturilor, reprezentat de ministrul Cătălin Drulă, să îşi ia în serios rolul de garant al respectării legii şi să promoveze un dialog social constructiv îndreptat către îmbunătăţirea condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea salariaţii din Metrorex. Oamenii trebuie puşi în faţa oricăror obscure interese politicianiste', se mai arată în comunicat.

Circulaţia trenurilor de metrou este blocată, vineri, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

'În momentul de faţă sunt circa 600 de participanţi la acest protest. Trebuie menţionat că angajaţii Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acţiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică şi împiedică desfăşurarea în condiţii normale a transportului de călători în Bucureşti.

Metrorex îşi rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziţie pentru a opri această ilegalitate', subliniază Metrorex într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel