Federal-Mogul Motorparts sponsorizează cursa de-a lungul Eurasiei către un nou record mondial

Produsele Champion şi FERODO au sponsorizat cursa în care Rainer Zietlow a stabilit un nou record mondial de şase zile şi nouă ore, din estul Rusiei până în Portugalia.

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul HoldingsCorporation (NASDAQ: FDML), a echipat cu cele mai noi produse FERODO® şi Champion® oexpediţie auto care a doborât un nou record mondial, străbătând peste 15.000 km de-a lungul întregului continent eurasiatic, din oraşul Magadan din Rusia şi până în capitala Portugaliei,Lisabona. Cursa a durat şase zile, nouă ore şi 38 minute, doborând recordul anterior de opt zileşi 15 ore.

Echipa a condus un Volkswagen Touareg, dotat cu produse de frânare Ferodo şi bujiiincandescente, filtre şi ştergătoare Champion.oferul, germanul Rainer Zietlow, are deja trei recorduri Guiness şi trei recorduri mondiale deȘcursă lungă, precum cel pentru cea mai lungă călătorie în jurul lumii într-un vehicul alimentat cugaz natural comprimat (GNC), un record mondial pentru altitudine şi recordurile pentru cea mairapidă maşină pe Panamericana şi pentru călătoria între Norvegia şi Africa de Sud. Echipa luiZietlow şi-a început călătoria din Magadan, Rusia, pe data de 1 iulie, ora 06:00 AM.

Peste 15.000 de kilometri

Traseul aacoperit distanţa de 15.145 km, traversând mai mult de 20 de regiuni din Rusia, şapte ţări şitrecând prin 11 fusuri orare. Călătoria a avut de înfruntat condiţii extreme încă de la start: localnicii denumesc prima porţiunede 3.000 km, între Magadan şi Yakutsk, "Drumul oaselor". Plin de gropi adânci şi înşelătoare,drumul devine deseori impracticabil după ploi abundente, astfel că viteza de parcurgere a depinsfoarte mult de condiţiile meteorologice.

"Suntem încântaţi că am fost sponsorizaţi de Federal-Mogul Motorparts în această încercare dedoborâre a recordului", a spus Rainer Zietlow.

"Performanţa fiabilă şi durabilitatea au fostesenţiale pentru succes. Am ştiut că alegând produsele FERODO şi Champion, Volkswagen-ul Touareg cu care am participat va fi echipat cu piese OE testate extensiv, de calitate superioară, care nu ne vor lăsa la greu".

În ultimii zece ani, Rainer Zietlow a contribuit la acţiunile caritabile pentru ajutorarea orfanilororganizate de SOS Satele Copiilor. Echipa a vizitat unul dintre satele din Belarus înscrise înprogram pentru a dona 10 eurocenţi pentru fiecare kilometru parcurs pentru această organizaţie,în timpul încercării de a doborî recordul mondial. Modelul Volkswagen Touareg ales pentru această expediţie este echipat cu un motor V6 TDI de244 CP şi a fost modificat pentru cursă la fabrica Volkswagen din Bratislava, Slovacia.

Lista deîmbunătăţiri include lumini de drum cu intensitate sporită, suspensie întărită şi jante dezvoltateiniţial pentru doborârea recordului North Cape-to-Cape Town. Adăugarea a două rezervoaresuplimentare de combustibil a ajutat la extinderea autonomiei vehiculului la incredibila cifră de3.000 km.Marea majoritate a componentelor Touareg sunt standard, inclusiv cele furnizate de FERODO şi Champion.

Orice posesor de Volkswagen Touareg poate achiziţiona cu uşurinţă piese OE laacelaşi standard de calitate ca cele folosite pe maşina condusă de echipa lui Rainer Zietlowcătre cucerirea recordului mondial, precum plăcuţele şi discurile de frână Ferodo, ştergătoarele,bujiile incandescente şi filtrele Champion. Rainer Zietlow va expune Touareg-ul şi discurile salede frână a a cum arată în urma călătoriei la Târgul Automechanika ce se va desfăşura între 13șşi 17 septembrie 2016 la Frankfurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel