Fed: Şansele ca SUA să intre în recesiune în 2012 au trecut de 50%

Criza datoriilor din Europa a majorat şansele ca SUA să intre în recesiune, o contracţie economică fiind probabilă la începutul lui 2012, se arată într-un studiu realizat de Banca Rezervei Federale din San Francisco.

Chiar dacă este dificil de estimat cu precizie care sunt şansele de recesiune, o analiză a principalilor indicatori economici sugerează că există şanse crescute de recesiune la finele acestui an sau la începutul anului următor, urmând ca şansele de recesiune să se diminueze după a doua jumătate a lui 2012, se arată în acest studiu.

Economia americană este în prezent mai vulnerabilă ca de obicei la turbulenţele de peste hotare, aşa cum o demonstrează efectele înregistrate în SUA de pe urma devastatorului cutremur care a lovit Japonia în luna martie, susţin cercetătorii. "O criză a datoriilor suverane din Europa ar putea foarte bine să arunce SUA înapoi în recesiune", susţin Travis Berge, Early Elias şi Oscar Jorda în ultimul raport elaborat de Banca Rezervei Federale din San Francisco.

"Cu toate acestea, dacă SUA va reuşi să traverseze până în a doua jumătate a lui 2012, se pare că pericolul se va diminua rapid în 2013", se mai arată în raport.

Estimarea riscurilor făcută de oficialii Fed este mult mai pesimistă decât cea a multor economişti privaţi. În luna noiembrie, un sondaj Reuters arată că economiştii de pe Wall Street cred că există 30% şanse ca SUA să intre în recesiune anul următor, în scădere faţă de 35,5% în urmă cu o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel