Febra dengue a ucis 21 de copii în acest an în Cambodgia

Ministrul sănătăţii din Cambodgia, Mam Bunheng, a declarat joi că în ţara sa au fost înregistrate în acest an peste 12.000 de cazuri de febră dengue, iar 21 de copii au murit din cauza acestei boli, relatează Xinhua.

Ministrul le-a cerut părinţilor să-şi trimită copiii bolnavi la centrele de sănătate sau în spitalele de stat în decurs de 48 de ore dacă bănuiesc că aceştia sunt infectaţi cu virusul dengue. Fundaţia Kantha Bopha a anunţat într-un comunicat că numai luni 577 de copii spitalizaţi în cinci spitale din Phnom Penh şi provincia Siem Reap au fost testaţi pozitiv pentru virusul dengue. Febra dengue este o boală virală transmisă de ţânţarii din specia aedes.

Boala prezintă simptome precum dureri de cap, febră, epuizare, dureri musculare şi articulare severe, glande umflate, vărsături şi erupţii cutanate. În Cambodgia, vârful epidemiei de febră dengue este în sezonul ploios, din mai până în octombrie. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, anul trecut au existat 24.684 de cazuri de febră dengue, cu 23 de decese, comparativ cu 6.372 de cazuri, cu trei decese, în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel