FBI-ul, în căutarea unui brevet "neprețuit", pierdut de americani

Agenții federali din Statele Unite sunt în căutarea unui din cele mai importante documente din istoria invențiilor, după ce arhiva americană a anunțat că brevetul nu a mai fost văzut din 1980.  

Este vorba despre patentul eliberat în 1906 care le oferea fraţilor Wright titlul de "primii inventatori ai unui aparat de zbor", informează site-ul american theatlantic.com. În martie 1903, frații Orville și Wilbur Wright au aplicat pentru obținerea brevetului de primiii inventatori ai avionului motorizat și controlat de om, însă documentul le-a fost acordat trei ani mai târziu.

Din 1969 şi până în 1980 documentul s-a plimbat de la arhivele naţionale ale SUA, până la Muzeul Naţional al Aerului. Brevetul a fost returnat la Arhivele Naționale în 1979, iar potrivit lui Mitch Yockelson, un arhivar de investigație de la Arhivele Naționale, documentul a mai fost văzut în 1980. Din păcate, acum, patentul a fost dat oficial dispărut în 2003, când s-a dorit planificarea unei comemorări a Centenarului zborului, ocazie cu care s-a depistat faptul că documentul lipsește

După cum a informat Mitch Yockelson, documentul ar putea apare pe eBay, pentru milioane de dolari, deși el susține că brevetul este "neprețuit". De altfel, echipele de anchetă nu sunt numai în căutarea brevetului fraților Wright, deoarece mult mai multe artefacte istorice prețioase lipsesc din Arhivele Naționale, inclusiv hărțile originale de bombardament pentru atacul nuclear asupra Japoniei, original, raportul de radio al unui martor ocular al dezastrului Hindenburg sau fotografii luate de către astronauții de pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel