FBI, îngrijorări legate de proteste armate în toate statele americane. Care sunt datele cheie

Nu este nicio şansă ca un proces corect şi serios să se încheie înainte de învestirea lui Joseph Biden
Nu este nicio şansă ca un proces corect şi serios să se încheie înainte de învestirea lui Joseph Biden

Oficialii securității de stat americane au avertizat că există riscul unor proteste armate, în toată țara, în zilele de dinaintea preluării mandatului de președinte SUA a lui Joe Biden.

Conform BBC, există motive ca grupuri armate să se reunească în toate cele 50 de state și în Washington D.C., până pe 20 ianuarie. Planurile de securitate sunt astfel înăsprite pentru evenimentul care urmează la doar 14 zile după ce un grup de demonstranți pro-Trump a asaltat Capitoliul SUA.

Reprezentanții democrați spun că vor vota punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, miercuri, blamându-l pe acesta de „incitare la insurecție”. Democrații transmit că singurul scenariu pentru ca acest lucru să nu se întâmple este cel în care Mike Pence își folosește puterea constituțională de a-l da jos pe Donald Trump, iar Pence nu dă semne că va lua o astfel de măsură.

Cele mai importante date

Marți, 12 ianuarie 2021: Camera Reprezentanților va vota o rezoluție care îi cere vicepreședintelui Mike Pence și cabinetului să invoce Al 25-lea Amendament, declarând că președintele este inapt să conducă țara. Rezoluția cel mai probabil va trece, fiindcă democrații au majoritate, dar Pence nu dă semene că va face acest lucru.

Miercuri, 13 ianuarie 2021: Democrații promit că vor vota punerea sub acuzare. Fiindcă au majoritate, Trump cel mai probabil va deveni primul președinte pus sub anchetare de două ori.

Miercuri, 20 ianuarie 2021: Joe Biden și Kamala Harris vor deveni președinte și vicepreședinte ai Statelor Unite ale Americii, prin depunerea jurământului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel