FBI acuză China. Un fugar, adăpostit în Ambasada din San Francisco

FBI acuză China că i-ar permite unui om de ştiinţă urmărit de oamenii legii să se ascundă în ambasada din San Francisco. 

Procurorii spun că Tang Juan, un cercetător din domeniul biologiei, a minţit cu privire la legăturile sale cu armata chineză, pentru a intra în SUA. De atunci, acesta a reuşit să scape de arest după ce s-a adăpostit în clădirea consulatului. Tang a fost acuzat pe 26 iunie de fraudă cu viza. 

"Tang a spus că nu a servit în armata chineză, a afirmat că nu ştie ce semnifica insigna de pe uniforma ei şi că purtarea unei uniforme era obligatorie pentru elevii şcolii militare pe care a făcut-o", au anunţat cei de la FBI, după ce o fotografie cu Tang Juan din armată a ajuns pe masa autorităţilor, scrie CNN

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe chinez, Hua Chunying, acuză SUA de persecuţie politică. "Din câte ştim noi, ea face cercetări în domeniul bolilor cardiovasculare. Nu văd cum ar fi putut ameninţa securitatea naţională a SUA. În ultima vreme, mulţi cetăţeni chinezi au fost interogaţi de forţele de ordine din SUA", a declarat aceasta. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel