FBI a intrat în casa unui oligarh rus, apropiat al lui Putin

DC News
DC News

FBI a intrat în casa unui oligarh rus, apropiat al liderului rus, Vladimir Putin. 

FBI desfășoară „activități de aplicare a legii” la Washington, DC, acasă la oligarhul rus Oleg Deripaska, aliat al președintelui rus Vladimir Putin, potrivit unui purtător de cuvânt al FBI, citat de CNN

Activitatea este legată de o investigație federală din New York, a spus purtătorul de cuvânt, dar nu a putut oferi alte informații. O sursă familiarizată cu problema a declarat că ancheta este „în curs”, dar nu a oferit niciun detaliu suplimentar. La domiciliul milionarului, aleea a fost închisă cu o bandă galbenă de poliție și cu mai multe mașini ale forțelor de ordine parcate pe stradă. Un agent FBI a păzit aleea și mai mulți alți agenți au fost văzuți intrând și ieșind din imensa casă din cartierul Kalorama din Washington.

Deripaska a fost sancționat de SUA în 2018 ca răspuns la amestecul rușilor în alegerile din 2016. Declarația Departamentului Trezoreriei care anunța sancțiunile imputate, spunea că acesta a fost cercetat pentru "spălare de bani și că a fost acuzat că amenință viața rivalilor în afaceri, că a interceptat ilegal un oficial guvernamental și că a participat la extorcare". La începutul acestui an, Deripaska a pierdut un proces pentru anularea sancțiunilor.

Rusia rupe activitățile diplomatice cu NATO

Rusia a anunţat, luni, suspendarea activităţilor Misiunii diplomatice ruse la NATO şi ale Misiunii diplomatice a Alianţei Nord-Atlantice din Moscova, după expulzarea a opt funcţionari diplomatici ruşi acuzaţi de spionaj, informează cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Măsurile vor intra în vigoare pe 1 noiembrie şi sunt o reacţie la decizia NATO din 6 octombrie de a expulza opt funcţionari ai Misiunii diplomatice a Rusiei acuzaţi că desfăşurau activităţi de spionaj, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Ca reacţie la anumite măsuri luate de Alianţa Nord-Atlantică, nu mai sunt îndeplinite condiţiile de bază pentru colaborare", a declarat Serghei Lavrov.

Practic, Rusia va suspenda pe termen nedeterminat activităţile Misiunii diplomatice de la sediul NATO din Bruxelles, precum şi cele ale Misiunii NATO din Moscova, care funcţionează în incinta Ambasadei Belgiei.

"Am decis şi încheierea activităţilor Biroului de informare al NATO", a precizat Serghei Lavrov. NATO consideră că Biroul de informare din Moscova are rolul "îmbunătăţirii încrederii şi înţelegerii la nivel bilateral".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel