EXCLUSIV  Fața ORIBILĂ din cazul Gheorghe Dincă: Ouăle și mascații versus mandatul de la ora 06.00

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

Cazul Gheorghe Dincă ne arată o față oribilă a justiției din României.

Taximetristul Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze Yurika Masuno şi al altor două femei, a fost condamnat definitiv, în 2013, la inchisoare pe viaţă de judecătorii instanţei supreme. Dar, înainte de această hotărâre, bărbatul care era vinovat de încă două crime şi tâlhării, fusese lăsat în libertate de doi procurori.

Nicolae Vlad era acuzat de trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, şapte fapte de viol şi violare de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, precum şi de distrugere. Dacă ar fi fost, de la început, închis, nu s-ar fi ajuns la un asemenea bilanț.

Dar...

Cu totul altul este comportamentul când vine vorba despre instituțiile din România atunci când vine vorba despre propria apărare. Să nu uităm de cazul Rarinca, câtă mobilizare de forțe a fost. În plângerea penală din 4 iunie 2004, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) Livia Stanciu a susţinut că a fost şantajată de către Mariana Rarinca, în schimbul remiterii sumei de 20.000 de euro, cu divulgarea către presă, cu darea în vileag a unor date compromiţătoare despre ea şi familia sa. În cele din urmă, Rarinca a fost achitată. Dar a fost o mobilizare incredibilă de forțe instituționale (DNA etc) în ceea ce s-a terminat cu o achitare doar pentru simplul fapt că Livia Stanciu a fost deranjată.

Mai departe...

Maria Cociorvan era acuzată de procurori că ar fi cumpărat influenţă de la un judecător din Rădăuţi, dând mai întâi mită găini şi ouă, iar apoi o mie de euro. Ea a fost luată cu mascaţii şi adusă în Capitală. Cum femeia nu avea la ea bani de drum, pentru că nu ştia că va fi adusă de la Suceava tocmai la Bucureşti, a rămas în poarta DNA şi a început să plângă. Un avocat de la Rădăuţi i-a dat bani să-şi cumpere bilet de tren. Între timp, bunica Cociorvan a murit.

Sau...

Tatiana Baumann a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare, pentru suma de 60 de lei. Este cazul unei foste angajate CFR, care susține că a încercat să ajute o tânără să meargă cu trenul, deși nu avea bani de bilet.

După ce femeia a fost filmată, iar clipul a ajuns pe mâna poliției și a început procesul, angajata CFR a fost achitată în cele din urmă de tribunal.

Așadar, doar când este vorba de omul simplu, justiția pare oarbă. Nu prea avem de ce să ne mai mirăm că polițiștii nu au intrat în curtea lui Gheorghe Dincă până la ora 06.00 dat fiind faptul că procurorul nu a dat mandat pentru această acțiune. Luam bunici pentru ouă și îi aducem la DNA, dar nu putem intra peste criminali să salvăm vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel