Fată de 13 ani din județul Sibiu, răpită din curtea unei case și urcată cu forța în mașină, a fost găsită

Fată de 13 ani din județul Sibiu, răpită din curtea unei case și urcată cu forța în mașină de patru indivizi. S-a constituit celulă de criză / Foto Poliția Română Facebook
Fată de 13 ani din județul Sibiu, răpită din curtea unei case și urcată cu forța în mașină de patru indivizi. S-a constituit celulă de criză / Foto Poliția Română Facebook

O fată de 13 ani din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu, a fost răpită, informează Poliția care a consituit o celulă de criză.

UPDATE: Fata de 13 ani răpită în Sibiu a fost găsită

Fata de 13 ani răpită de patru persoane din curtea casei, în județul Sibiu, a fost găsită. Un copil de 13 ani este dus la Poliție pentru audieri.

Polițiștii anunță că au găsit-o în orașul Sibiu pe Căldărar Maria. Fata nu a fost victima vreunei infracțiuni comise cu violență.

Alerta de răpire este ridicată.

La sediul IPJ Sibiu este condus un tânăr de 13 ani, în prezența căruia era fata când a fost găsită, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs răpirea acesteia, precizează Mediafax.

Fata era miercuri seară în curtea unui imobil din Tălmaciu când a fost luată cu forța de patru persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

Știrea inițoală

'ALERTĂ RĂPIRE COPIL

La data de 9 februarie, în jurul orei 21:20, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 13 ani, CĂLDĂRAR MARIA, din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu.

Din cercetări a reieșit că minora, în timp ce se afla în curtea unui imobil din localitatea Tălmaciu, a fost luată cu forța de patru persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare alb, marca BMW, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză.

S-a declanșat mecanismul "Alertă răpire copil", constituindu-se celula de criză.

Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112.

Vă mulțumim pentru sprijin!', a transmis Poliția, joi dimineață, pe pagina de Facebook a instituției.

Citește și: Un alt copil dispărut în Botoşani. Poliţia caută un copil în vârstă de 9 ani, care a plecat miercuri la şcoală şi nu a mai revenit acasă

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă cu privire la dispariţia unui copil în vârstă de 9 ani, care a plecat, miercuri dimineaţă, la şcoală şi nu a mai revenit la domiciliu. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a anunţat că familia băieţelului a sesizat IPJ privind dispariţia băieţelului abia miercuri seară, în jurul orei 22,00.

Copilul se numeşte Adelin Darius Zafiu, are 1,10 m înălţime, aproximativ 30 de kilograme, are ochii verzi şi părul şaten.

La momentul plecării, acesta era îmbrăcat în trening de culoare bleumarin, geacă neagră din fâş, fes bleumarin şi pantofi sport de culoare albastră cu model roşu. Poliţia face un apel la cetăţenii care deţin informaţii cu privire la acest copil să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie. 

Citește și: Gestul învățat pe Tik Tok care a salvat-o pe o fată răpită de un bărbat. Ce semne arăți când ai nevoie de ajutor - Video

O adolescentă din Carolina de Nord dată dispărută a fost salvată de poliția din Kentucky după ce a făcut un gest de ajutor cunoscut pe TikTok pentru a semnala violența în familie, scrie CNN.

Fata, în vârstă de 16 ani, din Asheville, Carolina de Nord, a fost dată dispărută marți de părinții ei, potrivit Biroului șerifului din comitatul Laurel din Kentucky. Joi, un șofer din Kentucky a sunat la 911 pentru a anunța că a văzut o fată aflată în dificultate într-o mașină de pe autostradă.

”Reclamantul se afla în spatele vehiculului și a observat că o pasageră din vehicul făcea gesturi cu mâna care sunt cunoscute pe platforma de socializare TikTok pentru a reprezenta violența în familie - am nevoie de ajutor - violență domestică”, se arată în comunicatul Biroului șerifului din comitatul Laurel.

Gestul folosit de adolescentă este făcut cu o singură mână, iar persoana îl poate folosi atunci când se află în dificultate, potrivit Fundației canadiene a femeilor. Cel care folosește semnalul își ține mâna în sus, cu palma îndreptată spre afară, apoi își bagă degetul mare în palmă și apoi își închide degetele pentru a prinde degetul mare.

Cum a acționat șoferul care a observat gestul făcut de fată

Persoana care a sunat la 911 a rămas în spatele vehiculului mai mult timp, pe o distanță de aproximativ 11 km, transmițând informații poliției. Oamenii legii au reușit să tragă mașina pe dreapta și să o salveze pe adolescentă.

Suspectul a dus-o inițial pe fată din Carolina de Nord în Ohio, unde are rude. Ei au părăsit Ohio odată ce rudele lui au aflat că adolescenta era minoră și că e dată dispărută.

„Nu știm de cât timp, pe autostrada din Ohio, făcuse acest gest altor șoferi, în speranța că vor observa că era în primejdie, dar în cele din urmă cineva a recunoscut gestul.”, a declarat adjunctul șerifului din comitatul Laurel, Gilbert Acciardo.

Poliția l-a arestat joi pe bărbat și l-a acuzat de răpire, dar și de întreținerea de relații sexuale cu un minor. Vedeți video aici despre cum se face acest gest devenit viral pe TikTok

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel